1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ποια η άποψη της ασφαλιστικής βιομηχανίας για τα κρυπτονομίσματα;

Ποια η άποψη της ασφαλιστικής βιομηχανίας για τα κρυπτονομίσματα;

Ποια η άποψη της ασφαλιστικής βιομηχανίας για τα κρυπτονομίσματα;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η εταιρία ασφάλισης αυτοκινήτων Metromile ανακοίνωσε ότι εντός του έτους θα προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα εξόφλησης των ασφαλιστήριων συμβολαίων τους μέσω κρυπτονομισμάτων, ενώ και η εξόφληση των αποζημιώσεων θα πραγματοποιείται μέσω κρυπτονομισμάτων, εφόσον το επιθυμεί ο εκάστοτε δικαιούχος. Η εξέλιξη αυτή δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση καθώς και η Axa Switzerland τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι εισάγει στους τρόπους πληρωμής των ασφαλίστρων την επιλογή πληρωμής μέσω Bitcoin, ανταποκρινόμενη στη μεγάλη ζήτηση των καταναλωτών.

Αναμφίβολα ,η μόδα των κρυπτονομισμάτων έχει αρχίσει να εντάσσεται στο χρηματοοικονομικό σύστημα, ενώ όπως αποδεικνύει η αυξανόμενη άνοδος της αξίας αλλά και των μετοχών τους τα ψηφιακά νομίσματα ήρθαν για να μείνουν. Παρά τις πρώτες φιλόδοξες προσπάθειες ορισμένων ασφαλιστικών εταιριών να αποδομήσουν τις στερεοτυπικές αντιλήψεις που παρατηρούν καχύποπτα την εξέλιξη του Βitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων, η ασφαλιστική αγορά παραμένει επιφυλακτική έναντι των ψηφιακών νομισμάτων, αποφεύγοντας οποιαδήποτε συζήτηση τόσο για την ασφάλιση των δικτύων από cyber attacks, όσο και για τη χρήση τους ως ένα νέο συναλλαγών με τους πελάτες τους.

Σε μια πρόσφατη έκθεση, η Εθνική Ένωση Επιτρόπων Ασφαλίσεων (NAIC) των ΗΠΑ αναφέρθηκε στο ζήτημα, τονίζοντας ότι καμία από τις επιτροπές ή τις ομάδες της NAIC «δεν έχει αναλάβει δράση και δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για τα κρυπτονομίσματα». Επιπλέον η Ένωση επισήμανε ότι το προσωπικό της «θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη των κρυπτονομισμάτων και θα εξετάσει περαιτέρω αυτό το θέμα.»

Την επιφυλακτική στάση των ασφαλιστικών προσυπογράφουν και οι τελευταίες σχετικές έρευνες. Ο Kyle Schmitt, αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής νοημοσύνης στην εταιρία έρευνας αγοράς JD Power, πιστεύει ότι οι ασφαλιστικές ρυθμιστικές αρχές έχουν γενικά «μη θετική άποψη» του κρυπτονομίσματος λόγω της μεταβολής των τιμών.

«Η αποδοχή πληρωμών σε Bitcoin είναι αρκετά εύκολη αν μετατραπούν αμέσως σε δολάρια κατά την παραλαβή», τονίζει ο Schmitt, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται σε Bitcoin θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά ασταθή, προκαλώντας προβλήματα».

Ο Bob Hunter, διευθυντής ασφαλιών στη μη κερδοσκοπική Ομοσπονδία Καταναλωτών της Αμερικής, σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι η στάση του σχετικά με τους ασφαλιστές που ασχολούνται με την κρυπτογράφηση συμπίπτει με τη γενική θέση του Warren Buffett. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής έχει ταχθεί δημόσια κατά της κρυπτογράφησης, χαρακτηρίζοντάς τη ως ένα επικίνδυνο, άχρηστο περιουσιακό στοιχείο.

«Δεν θα δεχόμουν, ως ρυθμιστική αρχή, το Bitcoin ως αντίγραφο ασφαλείας για την επιχείρηση», αναφέρει ο Hunter, πρώην ασφαλιστικός επίτροπος στο Τέξας. «Εάν οι ενήλικες με συγκατάθεση θέλουν να πληρώσουν ο ένας τον άλλον με τον τρόπο αυτό, θα το επιτρέψω. Αλλά θα ήθελα κάτι πιο σταθερό (δολάρια) για να στηρίξω την επιχείρησή μου σε επιχείρηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης». Όπως επισημαίνει, ο κάθε ασφαλιστής που πραγματοποιεί συναλλαγές σε κρυπτογράφηση θα πρέπει να διατηρεί ένα καθαρό χρηματικό ποσό στα αποθεματικά του, δεδομένου ότι θα πρέπει να διαθέσει ένα μέρος των ασφαλίστρων στα αποθεματικά κεφάλαια για να καλύψει μελλοντικές πιθανές απαιτήσεις.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.