1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Η ιδιωτική ασφάλεια υγείας ως αναγκαιότητα για τους φοιτητές στο εξωτερικό

Η ιδιωτική ασφάλεια υγείας ως αναγκαιότητα για τους φοιτητές στο εξωτερικό

Η ιδιωτική ασφάλεια υγείας ως αναγκαιότητα για τους φοιτητές στο εξωτερικό
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

*Γράφει ο Ανδρέας Δημητρίου, CEO, AKD Insurance

Η ιδιωτική ασφάλεια υγείας είναι ένα βασικό κομμάτι του παζλ για ένα ασφαλές και επιτυχημένο πανεπιστημιακό ταξίδι!

Η εποχή της παγκοσμιοποίησης έχει διευρύνει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες για τους νέους της Κύπρου, και ιδιαίτερα για τους φοιτητές που αποφασίζουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και αλλού. Αυτό το ταξίδι της γνώσης, ωστόσο, πάντα συνοδεύεται από νέες προκλήσεις, εμπειρίες αλλά και ευθύνες, καθώς και απρόοπτα, όπως για παράδειγμα σε θέματα υγείας.

Στη σύγχρονη κοινωνία, η ιδιωτική ασφάλεια υγείας αναδεικνύεται ως αναγκαίο εφόδιο για κάθε φοιτητή που αποφασίζει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Συχνά, όπως είναι γνωστό, προσφέρονται οι πανεπιστημιακές ασφάλειες οι οποίες όμως παρέχουν μόνο βασική κάλυψη, ενώ από την άλλη τα κρατικά σχέδια υγείας είναι πολύπλοκα και πολυπλοκότερα όταν πρόκειται να καλύψουν ξένους υπήκοους, ακόμα και αν αυτά αφορούν πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα και μεταξύ των χωρών μελών της. Εδώ είναι που η προσθήκη ιδιωτικής ασφάλειας υγείας προσφέρει πρόσθετη προστασία που μπορεί να κάνει την ποιοτική και πολλές φόρες την κρίσιμη διαφορά σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης και την εξασφάλιση της κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή ασφάλειας υγείας είναι η κάλυψη έκτακτων περιστατικών. Είναι ουσιώδες να εξασφαλίζεται η άμεση πρόσβαση σε τμήματα πρώτων βοηθειών και σε ιατρικές υπηρεσίες σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης. Η ικανότητα να αντιμετωπίσει κανείς άμεσα και αποτελεσματικά τέτοιες καταστάσεις είναι θέμα ζωής και θανάτου.

Επιπλέον, η 30χρονη εμπειρία μου, δείχνει ότι στην εποχή μας οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας προσφέρουν σημαντικές διευκολύνσεις στους κατόχους ιδιωτικής ασφάλειας υγείας. Μέσω εφαρμογών για κινητές συσκευές, οι φοιτητές μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με νοσοκομεία και κλινικές, το ιατρικό ιστορικό τους, άλλες σημαντικές πληροφορίες αλλά κυρίως ένα κόκκινο κουμπί (emergency button). Αυτό σημαίνει ότι η φροντίδα της υγείας μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική, ενώ η επικοινωνία με τους επαγγελματίες υγείας μπορεί να είναι άμεση και σωτήρια.

Οι εμπειρίες μου, με καταγεγραμμένα γεγονότα, με καθοδηγούν στο να συμβουλεύσω κάθε γονιό ή κηδεμόνα, που θα έχει το παιδί του στο εξωτερικό για σπουδές να λάβουν σοβαρά υπόψη τη σημασία της ιδιωτικής ασφάλειας υγείας. Είναι ένα βασικό κομμάτι του παζλ για ένα ασφαλές και επιτυχημένο πανεπιστημιακό ταξίδι.

Με την κατάλληλη ασφάλεια υγείας, οι φοιτητές μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αφοσιωθούν στους στόχους τους χωρίς να ανησυχούν για τυχόν απρόβλεπτες καταστάσεις υγείας. Στο κάτω-κάτω η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία της υγείας. Επομένως, επιλέγοντας την κατάλληλη ιδιωτική ασφάλεια υγείας και εκμεταλλευόμενοι τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρονται, οι γονείς καθιστούν τα παιδιά τους προστατευμένα σε αυτή την πτυχή της ζωής τους. Και πάντοτε σε συνεννόηση με ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που ξεχωρίζουν για την ανθρώπινη προσέγγισή τους, η οποία συμπληρώνεται μέσω της παροχής ολοκληρωμένων και αξιόπιστων λύσεων και ολοκληρώνεται με τη βεβαίωση ότι θα είναι δίπλα στον ασφαλιζόμενο όποτε τον χρειαστεί, ακόμα και με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ρωτήσαμε το CHAT GPT πώς μπορεί να βοηθήσει έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη σχέση με τους πελάτες του
Ανδρέας Δημητρίου, CEO, AKD Insurance

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.