1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Aviva ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα

Η Aviva ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα

Η Aviva ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των μεγάλων ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών σε όλο τον πλανήτη να συνεχίζετε, σήμερα είναι η σειρά της Βρετανικής πολυεθνικής Aviva να αποκαλύψει τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου του 2021 όσο αφορά τον Γενικό Κλάδο της εταιρείας.  

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κλάδος των ιδιωτικών συμβολαίων σημείωσε μείωση από 596 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε 572 εκατομμύρια λίρες το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι εμπορικές δραστηριότητές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 16% σε 615 εκατομμύρια λίρες, από 531 εκατομμύρια λίρες την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Συνολικά, τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (GWP) αυξήθηκαν κατά 5% στα 1.187 δισεκατομμύρια λίρες, με το «combined ratio» της εταιρείας να χειροτερεύει και να φτάνει το 94,9%, σε σύγκριση με 88,9% ένα χρόνο νωρίτερα.

Στον Καναδά τώρα η εταιρεία είχε ένα άλμα στα συνολικά μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (GWP) από £864 εκατομμύρια σε £885 εκατομμύρια γεγονός που ενισχύθηκε από μια αύξηση 1% στα προσωπικά συμβόλαια (σε £ 606 εκατομμύρια) και αύξηση 6% στις εμπορικές ασφάλειες (σε £ 279 εκατομμύρια). Το «combined ratio» της εταιρείας στην χώρα βελτιώθηκε από το 95,5% στο 93,0%.

Εν τω μεταξύ, στην Ιρλανδία, τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα παρέμειναν σταθερά £101 εκατομμύρια συνολικά, με τον κλάδο των προσωπικών συμβολαίων να μειώνεται κατά 15% σε £53 εκατομμύρια και τον εμπορικό κλάδο να αυξάνεται κατά 26% σε £48 εκατομμύρια. Το «combined ratio» αυξήθηκε από 89,1% σε 89,7%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ελληνική Τράπεζα: Μείωση καθαρών εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες λόγο αντασφάλισης το 2023

Συνολικά ο κλάδος των Γενικών Ασφαλειών είχε ένα άλμα 3% όσο αφορά τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα φτάνοντας τα £2.547 δισεκατομμύρια, ενώ το «combined ratio» χτυπήθηκε φτάνοντας από  92,2% σε 96,6%. Για τους πρώτους εννέα μήνες η μικτή παραγωγή αυξήθηκε κατά 5% στα 6,5 δισεκατομμύρια λίρες.

Η εταιρεία είχε πρόσθετους λόγους να γιορτάσει με τις πωλήσεις του κλάδου ζωής στη Βρετανία και την Ιρλανδία όπου έφτασαν τα 25,3 δισεκατομμυρίων λίρες αγγλίας σε εννέα μήνες, σε σύγκριση με 21,8 δισεκατομμύρια λίρες ένα χρόνο νωρίτερα, με ισχυρή αύξηση του κλάδου αποταμιεύσεων και συνταξιοδότησης.

“Η Aviva είχε υψηλή απόδοση τους πρώτους εννέα μήνες. Οι εισροές ρεκόρ στον κλάδο των  αποταμιεύσεων και συνταξιοδότησης και η εξαιρετική ανάπτυξη του Γενικού Κλάδου στηρίζουν την εμπιστοσύνη μας στην μελλοντική ανάπτυξη της Aviva», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Amanda Blanc. “Οι καθαρές ροές του κλάδου αποταμίευσης και συνταξιοδότησης αυξήθηκαν κατά 21% από πέρσι, συνεχίζοντας την ισχυρή απόδοση του πρώτου εξαμήνου. Οι όγκοι μαζικών προσόδων επιταχύνθηκαν απότομα το τρίτο τρίμηνο. Τα ασφάλιστρα γενικής ασφάλισης αυξήθηκαν 5%, αντανακλώντας τη σταθερή διατήρηση των πελατών και τις νέες επιχειρηματικές επιτυχίες, ιδιαίτερα στον εμπορικό κλάδο.»

Η Amanda Blanc σχολίασε επίσης τις τρέχουσες πωλήσεις των θυγατρικών εταιρειών τονίζοντας την ολοκλήρωση των συμφωνιών σε Γαλλία και Ιταλία. Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία έχει ως στόχο Net Zero έως το 2040.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπέρασαν τα €1,2 δις τα ασφάλιστρα της Κυπριακής αγοράς το 2023

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.