1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Η ασφαλιστική βιομηχανία τίμησε τον αείμνηστο Χρίστο Πλουτάρχου!

Η ασφαλιστική βιομηχανία τίμησε τον αείμνηστο Χρίστο Πλουτάρχου!

Η ασφαλιστική βιομηχανία τίμησε τον αείμνηστο Χρίστο Πλουτάρχου!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, σύσσωμη η ασφαλιστική βιομηχανία του τόπου μας, τίμησε τον αείμνηστο Χρίστο Πλουτάρχου για το έργο του και την πολύτιμη συνεισφορά του στον ασφαλιστικό κλάδο.

Αφορμή της σεμνής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2022, ήταν η έκδοση του βιβλίου του εκλιπόντος με τίτλο «Αποζημιώσεις σε Σωματικούς Τραυματισμούς», ένα βιβλίο που αποτελεί παρακαταθήκη για τον ασφαλιστικό κλάδο και το απόσταγμα της γνώσης και της εμπειρίας του Χρίστου Πλουτάρχου σε σχέση με τον τομέα που υπηρέτησε για 43 ολόκληρα χρόνια.

Ο Χρίστος Πλουτάρχου γεννήθηκε στο χωριό Καλοπαναγιώτης, της Επαρχίας Λευκωσίας, στις 25 Ιουνίου 1955 και ήταν πτυχιούχος της Νοµικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών και κάτοχος του Πιστοποιητικού Ασφαλιστικών Σπουδών του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Άρχισε τη σταδιοδρομία του στο ασφαλιστικό επάγγελμά το 1979, οπότε εργοδοτήθηκε στις Γενικές Ασφάλειες Κύπρου στην οποία εργάστηκε για τριάντα και πλέον χρόνια. Το 1997 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Τμήματος Απαιτήσεων της εταιρείας μέχρι και το 2013 οπότε αποχώρησε εθελούσια και ίδρυσε συμβουλευτικό γραφείο µε την επωνυμία C. PLOUTARCHOU CLAIMS CONSULTING.

Εργάστηκε ως εξωτερικός σύμβουλος ασφαλιστικών εταιρειών, δικηγορικών γραφείων και άλλων εταιρειών ή επιχειρήσεων. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων, του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινοπραξίας Ασφαλιστών Οχημάτων Δημόσιας Χρήσης, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Συνασφάλισης Ευθύνης Διαμεσολαβητών Ασφαλίσεων  και Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών του Συνδέσου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Diploma in Insurance Practice: Μάθε πώς θα το αποκτήσεις

Ασχολήθηκε επίσης µε την αρθρογραφία και την παρουσίαση διαλέξεων και σεμιναρίων σε θέματα ασφαλιστικού και νομικού περιεχομένου. Το 2016 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο µε τίτλο «Αποζημιώσεις σε Θανατηφόρα Ατυχήματα». Ήταν επίσης εισηγητής Σεμιναρίων στο Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου όπου παρουσίαζε θέματα σε σχέση με απαιτήσεις Γενικού Κλάδου.

Το παρών τους στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Χρίστου Πλουτάρχου, έδωσαν δεκάδες στελέχη της βιομηχανίας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν τον εκλιπόντα για την προσφορά του.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου κος Χαράλαμπος Χαμπουρής, ο οποίος μεταξύ άλλων ανάφερε ότι «Ο Χρίστος ήταν άνθρωπος της γνώσης και της προσφοράς  με ικανότητα μοναδική στην εκφορά του λόγου και μεταφοράς της γνώσης, ένας ευπροσήγορος  χαμογελαστός  και αισιόδοξος άνθρωπος, βαθιά προβληματιζόμενος  ιδιαίτερα με τη «δίκαιη αποζημίωσή».  Αυτό τον βασάνιζε και επαγγελματικά τον κρατούσε σε  αναζήτηση της δικαιοσύνης  και της οικονομικής αποκατάστασής  σε σωματικούς τραυματισμούς με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο!»

Σχετικά με το βιβλίο του Χριστου Πλουτάρχου, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου ανάφερε ότι «Το εγχειρίδιο αυτό είναι αποτέλεσμα της  πολύχρονης και κοπιαστικής εργασίας του αείμνηστου  Χρίστου Πλουτάρχου και περιλαμβάνει όλα όσα  χρειάζεται ένας δικηγόρος ή ένας χειριστής απαιτήσεων  για τον υπολογισμό του ύψους της  αποζημίωσης για  σωματικές βλάβες που θα μπορεί να διεκδικήσει  ή να  αποδεχθεί ενώπιο δικαστηρίου, είτε εξώδικά» ενώ συμπλήρωσε ότι αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για  όλους όσους απασχολούνται  στον τομέα των αποζημιώσεων για σωματικές  βλάβες που προκαλούνται από Αστικά Αδικήματα.

Ακολούθως τον λόγο για σύντομο χαιρετισμό πήρε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, κος Ευάγγελος Αναστασιάδης ο οποίος αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του συνδέσμου την οικογένεια και το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου για την έκδοση του συγγράμματος, ανάφερε ότι «αυτό το σύγγραμμα να καταστεί ο φάρος γνώσεων, μιας και αποτελεί την καλύτερη και πλέον επικαιροποιημένη αναφορά σε ότι αφορά αποζημιώσεις σε περιπτώσεις σωματικών τραυματισμών οποιασδήποτε μορφής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μονοήµερο σεµινάριο: Πρακτική της Αντασφάλισης

Έκλεισε λέγοντας ότι «ο αείμνηστος Χρίστος έσπειρε πολλούς σπόρους και εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω ότι θα βρεθούν πολλοί μιμητές να συνεχίσουν το έργο του για συγγραφή και άλλων παρόμοιων αξιόλογων συγγραμμάτων».

Μετά τον πρόεδρο του ΣΑΕΚ, τον λόγο πήρε ο κος Ιωάννης Θεοδοσίου, διευθυντής της ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.Ν.ΜΑΝΟΣ (ΚΥΠΡΟΣ) ΛΤΔ, εταιρείας η οποία ήταν και ο χορηγός της εκδήλωσης.

Ο κ. Θεοδοσίου αφού έκανε μία αναφορά στην πρώτη του γνωριμία με τον αείμνηστο Χρίστο Πλουτάρχου και την σχέση τους όλα αυτά τα χρόνια, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι με υπομονή μοιραζόταν απλόχερα τις γνώσεις του και τους προβληματισμούς του μαζί του και μετέδιδε σοφία σκέψης και ψύχραιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Όπως τόνισε «το να μοιράζεσαι τη γνώση αλλά ιδιαίτερα τον τρόπο σκέψης δείχνει την αυτοπεποίθηση του ανδρός, την μεγάλη του καρδιά και την θέληση του να μοιράζεται με τους άλλους αυτά που είχε ο ίδιος με κόπο και μόχθο συσσωρεύσει στο μυαλό του», γεγονός που όπως είπε δείχνει το μεγαλείο του ανθρώπου.

Ακολούθως τον λόγο πήρε για να παρουσιάσει το σύγγραμμα, ο κος Ανδρέας Χαραλαμπίδης, ο οποίος επιμελήθηκε το βιβλίο του αείμνηστου Χρίστου Πλουτάρχου, λέγοντας αρχικά ότι «κατά την άποψη μου το βιβλίο αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της βιβλιοθήκης κάθε δικηγόρου, καθώς και όλων όσων ασχολούνται με τις απαιτήσεις για αποζημιώσεις για σωματικές βλάβες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΑΙΚ: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάριά του! Πλώρη για τα επόμενα

Μεταξύ άλλων για το βιβλίο ανάφερε ότι «η πληθώρα των αποφάσεων των δικαστηρίων που περιλαμβάνονται στο σύγγραμμα, παρέχει στους διαδίκους την ικανότητα καταβολής δίκαιης και έγκαιρης αποζημίωσης, με αποτέλεσμα να επωφελούνται, τόσο οι τραυματίες ατυχημάτων, όσον και οι Ασφαλιστικές εταιρείες».

Η σεμνή τελετή έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της οικογένειας του εκλιπόντος, από την κα Χρυσοβαλάντω Πλουτάρχου, κόρη του Χρίστου Πλουτάρχου. Αφού ευχαρίστησε το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου και τον κ. Ιωάννη Θεοδοσίου για την συνεισφορά τους στην έκδοση του βιβλίου και την εκδήλωση αντίστοιχα, αλλά και την στήριξη που παρείχαν αυτόν τον ένα χρόνο στην οικογένεια, η κα. Πλουτάρχου αναφερόμενη στον πατέρα της και την σεμνή αυτή εκδήλωση είπε ότι «μπορεί  να μην είναι σήμερα εδώ μαζί μας για να παρουσιάσει ο ίδιος το βιβλίο του, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και να συζητήσει με όλους όπως πάντα με την καλύτερη διάθεση, αλλά είμαι σίγουρη πως εκεί που είναι μας βλέπει και χαμογελά. Είναι πάντα μαζί μας! Να τον θυμάστε πάντα».

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, που μας παραχωρήθηκε από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.