1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Νέα ασφαλιστική κάλυψη για προστασία φορτηγών πλοίων από πόλεμο λανσάρει η...

Νέα ασφαλιστική κάλυψη για προστασία φορτηγών πλοίων από πόλεμο λανσάρει η Howden

Νέα ασφαλιστική κάλυψη για προστασία φορτηγών πλοίων από πόλεμο λανσάρει η Howden
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Howden εγκαινίασε μια νέα ασφαλιστική κάλυψη για την προστασία φορτηγών πλοίων από κίνδυνο πολέμου. Η συγκεκριμένη κάλυψη φροντίζει για την προστασία των πλοίων από πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων από ομάδες πολιτοφυλακής με έδρα την Υεμένη στην Ερυθρά Θάλασσα και την ενίσχυση των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού.

Σύμφωνα με τη Howden, πρόκειται για την πρώτη ειδική ασφαλιστική κάλυψη του είδους της για την προστασία των φορτηγών πλοίων εντός μιας ενεργής ζώνης συγκρούσεων, η οποία περιλαμβάνει το στενό Bab al Mandab, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό.

Πρόκειται να προσφέρει κάλυψη έως και 50 εκατ. δολάρια ανά ασφαλισμένο πλοίο, ενώ το μεγαλύτερο όριο που έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής είναι 150 εκατ. δολάρια ανά πλοίο.

Η έναρξη λειτουργίας αυτής της ασφαλιστικής κάλυψης έρχεται εν μέσω σημαντικών καθυστερήσεων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα από τις συγκρούσεις στην περιοχή.

Κατά τον πρώτο μήνα από την έναρξη της λειτουργίας αυτής της νέας διευκόλυνσης εμπορευματικών κινδύνων πολέμου η Howden έχει δεσμεύσει συμβόλαια σε τέσσερις ηπείρους.

Αυτό δημιουργεί ένα διάδρομο για τα φορτία να περάσουν από την Ερυθρά Θάλασσα και τη διώρυγα του Σουέζ, αποφεύγοντας ένα μεγαλύτερο ταξίδι γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προσθέτει δύο εβδομάδες και 70% υψηλότερες εκπομπές ρύπων σε ένα τυπικό ταξίδι από την Άπω Ανατολή στην Ευρώπη.

Ο Ellis Morley, Associate Director, Cargo and Commodities, Howden, σχολίασε:

“Η σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα έχει αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για τους πελάτες με δραστηριότητες στην περιοχή. Τα πλοία αναζητούν προστασία καθώς πλοηγούνται σε αυτό το hotspot ασφαλείας και συνεργαστήκαμε με εξειδικευμένους ασφαλιστές θαλάσσιων μεταφορών για να εγκαινιάσουμε αυτή τη διευκόλυνση, προστατεύοντας το φορτίο στην περιοχή μέχρι το όριο των 150 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ ανά πλοίο. Αξιοποιούμε τη συλλογική εμπειρογνωμοσύνη της Howden για να προσφέρουμε μια σαφή πορεία προς τα εμπρός και να βοηθήσουμε στην εξεύρεση λύσεων για τις πιέσεις της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας”.

Η ανακοίνωση αυτής της νέας διευκόλυνσης ακολουθεί άλλες ασφαλιστικές λύσεις που μεσολάβησε η Howden προς όφελος των πελατών της, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης ενός πλοίου που ναυλώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για τη μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία προς τη Μέση Ανατολή και την Αφρική το 2022.

Καθώς και ένα ασφαλιστικό προϊόν που δρομολογήθηκε πέρυσι και επέτρεψε στα Ηνωμένα Έθνη να προχωρήσουν σε μεταφορά αργού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο από το FSO Safer, αποτρέποντας μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοκηλίδες και ανθρωπογενείς περιβαλλοντικές καταστροφές στον κόσμο.

Ο Danny Whiteside, Διευθύνων Σύμβουλος, Global Practice Leader Marine, Cargo & Logistics, δήλωσε:

“Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα του ότι η ασφάλιση είναι μια δύναμη για το καλό στον κόσμο. Η Howden απέκτησε πρόσβαση στην εξειδικευμένη αγορά ναυτασφαλίσεων του Λονδίνου και με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων της σύγκρουσης στην Ερυθρά Θάλασσα και βοηθάμε τους πελάτες μας να χαράξουν μια πορεία μέσα στο χάος”.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.