1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Ελλάδα: H Interamerican εξαγόρασε το Insurancemarket.gr

Ελλάδα: H Interamerican εξαγόρασε το Insurancemarket.gr

Ελλάδα: H Interamerican εξαγόρασε το Insurancemarket.gr
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN ΑΕΓΑ, μέλος του Ολλανδικού ομίλου Achmea και o online ασφαλιστικός διαμεσολαβητής moneymarket ΑΕ, γνωστός με την εμπορική επωνυμία insurancemarket.gr, εμβαθύνουν περαιτέρω τη μακρόχρονη στρατηγική τους συνεργασία με την απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της moneymarket ΑΕ από την INTERAMERICAN AEΓΑ.

Οι δύο εταιρείες, αποτελούν ηγέτες στον χώρο τους όσον αφορά στην καινοτομία, την τεχνογνωσία και τον προσανατολισμό στις ψηφιακές υποδομές και έχουν ταυτιστεί με την direct και online ασφάλιση στην Ελλάδα. Κοινός στόχος αυτής της συνεργασίας που είχε ξεκινήσει το 2013, είναι η βελτιστοποίηση της αγοραστικής εμπειρίας του καταναλωτή μέσα από την άμεση συγκριτική δυνατότητα, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής διανομής ασφαλιστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. 

Η INTERAMERICAN, με την επένδυση αυτή, δείχνει τη μακρόχρονη δέσμευσή της στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ασφαλιστικού κλάδου και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα ψηφιακά κανάλια διανομής, που έχουν κυριαρχήσει στις πιο ανεπτυγμένες αγορές της Ευρώπης. Το insurancemarket.grμε τη συνεργασία αυτή στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών του προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει καινούργιες καινοτόμες υπηρεσίες, προς όφελος του καταναλωτή καθώς και των συνεργαζόμενων ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητών. 

Η moneymarket ΑΕ θα παραμείνει μία απολύτως αυτόνομη και ανεξάρτητη εταιρεία, που θα συνεχίσει να παρέχει αντικειμενικές και διαφανείς υπηρεσίες προς τους καταναλωτές και προς όλες τις συνεργαζόμενες με αυτήν ασφαλιστικές εταιρείες. Για τη διασφάλιση αυτής της ανεξαρτησίας, οι τρεις ιδρυτές (Σωτήρης Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος, Μανώλης Μαρσέλλος, Φώτης Ζάντζας)  της moneymarket ΑΕ,  θα συνεχίσουν να έχουν την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο με απόλυτη αυτονομία στη λήψη όλων των εμπορικών αποφάσεων και στη διοίκηση της εταιρείας. Επιπλέον, η αυτονομία της moneymarket ΑΕ θα διασφαλίζεται από Επιτροπή Εποπτείας.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 9 κορυφαίοι CEOs της ασφαλιστικής αγοράς σύμφωνα με το Forbes

Ο Edmond Hilhorst, ιδρυτής του Independer, της μεγαλύτερης πλατφόρμας σύγκρισης υπηρεσιών της Ολλανδίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΝΤΕRΑΜΕΡΙCAN, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η 10ετής συνεργασία μας με το insurancemarket.gr από σήμερα εμβαθύνεται ακόμα περισσότερο. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην διοικητική ομάδα του insurancemarket.gr και τους ανθρώπους του. Δεσμευόμαστε ότι πρωταρχικός στόχος μας θα παραμείνει το συμφέρον του καταναλωτή και βεβαιώνουμε ότι η ομάδα αυτή θα συνεχίσει να λειτουργεί με απόλυτη ανεξαρτησία, αυτονομία και αντικειμενικότητα προς όλους τους πελάτες, τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες και τους συνεργάτες της.»

Ο Σωτήρης Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του insurancemarket.gr, τόνισε: «Το insurancemarket.gr ξεκίνησε με στόχο να δώσει στον Έλληνα καταναλωτή έναν καλύτερο τρόπο ασφάλισης και να τον βοηθήσει να βρει αυτό που του ταιριάζει μέσω της σύγκρισης. O κόσμος αγκάλιασε την ευκολία και διαφάνεια της υπηρεσίας μας όπως και οι συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες, με τις οποίες μεγαλώσαμε ψηφιακά και δημιουργήσαμε ένα καινούργιο, ταχέως αναπτυσσόμενο κανάλι διανομής. Εμείς, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε έως τώρα και τόσο αγαπάμε: να χτίζουμε ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες για τον καταναλωτή, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που να κάνουν την ζωή τους εύκολη και παραγωγική». 

Τα συνεργαζόμενα μέρη 

Το insurancemarket.gr είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και βοηθάει εκατομμύρια χρήστες ετησίως να συγκρίνουν ασφαλιστικά προγράμματα ώστε να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Πιστό στην αρχή του ως σύμμαχος του καταναλωτή στη μείωση του κόστους του, διαπραγματεύεται τους καλύτερους όρους και τα χαμηλότερα ασφάλιστρα, ώστε να μπορεί να προσφέρει πάντα εγγύηση χαμηλότερης τιμής σε όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα που εμφανίζει. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: https://www.insurancemarket.gr/about-us  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 9 κορυφαίοι CEOs της ασφαλιστικής αγοράς σύμφωνα με το Forbes

Η INTERAMERICAN ανήκει στον ολλανδικό ασφαλιστικό όμιλο Achmea, έναν κορυφαίο στις Κάτω Χώρες ασφαλιστικό οργανισμό. Έχει ιστορικά ηγετική παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με περισσότερους από 1 εκατομμύριο πελάτες, διακρίνεται για την πρωτοπορία της και δραστηριοποιείται  σε  όλους τους τομείς ασφάλισης, με ιδιαίτερη εστίαση στις Γενικές ασφαλίσεις και την Υγεία. Η εταιρεία έχει απόλυτη αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται μεταξύ των “The Most Sustainable Companies”, αποτελώντας πρότυπο βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: https://www.interamerican.gr/interamerican 

Πηγή: insurancedaily.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.