1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. H Anytime δίνει 6 συμβουλές για οικονομία στη βενζίνη

H Anytime δίνει 6 συμβουλές για οικονομία στη βενζίνη

H Anytime δίνει 6 συμβουλές για οικονομία στη βενζίνη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μπορεί οι τιμές στα καύσιμα να μειώθηκαν τον τελευταίο καιρό, όμως η βενζίνη εξακολουθεί να είναι ακριβό αγαθό, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να την ξοδεύουμε έξυπνα και με σύνεση! Παρακάτω, λοιπόν, θα αναπτύξουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το πετύχουμε.

Οδήγησε οικονομικά

Αν σου λέγαμε ότι με τον τρόπο που οδηγείς μπορείς να εξοικονομήσεις έως και 15% βενζίνη θα το πίστευες;

Ναι, είναι αλήθεια και γίνεται με τους εξής τρόπους:

  • Αν οδηγείς με σταθερή ταχύτητα μεταξύ 50-70 χλμ/ώρα.
  • Αν αποφεύγεις απότομες εναλλαγές ταχύτητας, ξαφνικά φρεναρίσματα, ελιγμούς και απότομες προσπεράσεις, πράγματα που έτσι κι αλλιώς είναι επικίνδυνα για την οδική σου ασφάλεια, αλλά εκτός αυτού καταναλώνουν και περισσότερο καύσιμο.
  • Aν σβήνεις τον κινητήρα όταν βρίσκεσαι σε μποτιλιάρισμα.
  • Αν το όχημά σου διαθέτει την επιλογή “cruise’’ χρησιμοποίησέ τη, γιατί ο «αυτόματος πιλότος» σε βοηθά να διατηρείς σταθερή ταχύτητα και άρα να καις λιγότερο καύσιμο.

Μην χρησιμοποιείς συνέχεια το κλιματιστικό

Είναι γνωστό πως όσο περισσότερο το χρησιμοποιούμε, τόσο γρηγορότερα πλησιάζουμε στο… κόκκινο λαμπάκι της βενζίνης, γι’ αυτό αν θες να κάνεις οικονομία, καλύτερα να ανάβεις το κλιματιστικό μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Μην φορτώνεις το αυτοκίνητο

Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου παίζει μεγάλο ρόλο στην κατανάλωση καυσίμου, επομένως καλύτερα να αφαιρείς τις σχάρες οροφής όταν δεν τις χρησιμοποιείς, καθώς και κάθε άλλο περιττό βάρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται το σύστημα εντοπισμού υπνηλίας οδηγού σε οχήματα

Μην αμελείς τη συντήρηση και τον έλεγχο των ελαστικών

Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου, τα τακτικά σέρβις, η αλλαγή λαδιών και ο μηνιαίος έλεγχος της κατάστασης των ελαστικών, εκτός από το γεγονός ότι εξασφαλίζουν ασφαλή οδήγηση, βοηθούν και στην οικονομία καυσίμου.

Κάνε έρευνα αγοράς και σύγκρινε τις τιμές

Καλό θα ήταν να μην σταματάς στο πρώτο πρατήριο που βρίσκεις στον δρόμο σου, αλλά να κάνεις μια έρευνα αγοράς (γίνεται και online), συγκρίνοντας τις τιμές σε διαφορετικά πρατήρια, ώστε να βρεις το πιο οικονομικό που βρίσκεται κοντά σου.

Βρες τη συντομότερη διαδρομή

Σημαντικό είναι, τέλος, να επιλέγεις από πριν τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις με βάση τα χιλιόμετρα, αλλά και την κίνηση, κάτι που θα επιφέρει σημαντική διαφορά στην κατανάλωση βενζίνης.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.