1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Υγείας
  6. »
  7. Γιατί είναι σημαντικό το Ιατρικό Ιστορικό στην Ασφάλιση Υγείας;

Γιατί είναι σημαντικό το Ιατρικό Ιστορικό στην Ασφάλιση Υγείας;

Γιατί είναι σημαντικό το Ιατρικό Ιστορικό στην Ασφάλιση Υγείας;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Θα μας ακούσετε να το λέμε συχνά στα άρθρα αυτού του αφιερώματος, ότι η ασφάλιση υγείας δεν αποτελεί ένα ασφαλιστικό προϊόν πολυτελείας αλλά βασική ανάγκη για κάθε άνθρωπο που θέλει να προσφέρει σε αυτόν και την οικογένεια του ποιοτική περίθαλψη χωρίς καθυστερήσεις.

Στη συνηθισμένη διαδικασία για την έκδοση ενός συμβολαίου υγείας, όπως είπαμε και σε άλλα άρθρα, θα χρειαστεί να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις οι οποίες θα επηρεάσουν τόσο την τιμολόγηση του συμβολαίου μας αλλά πιθανών να κάνει την ασφαλιστική μας εταιρεία να προσθέσει κάποιες εξαιρέσεις σε αυτό.

Αρκετές από αυτές τις ερωτήσεις θα είναι σχετικές με το Ιατρικό μας Ιστορικό. Εάν δηλαδή είχαμε κάποιες ασθένειές στο παρελθόν, αν πάσχουμε από κάποια χρόνια ιατρική κατάσταση και οτιδήποτε άλλο επηρεάζει το ρίσκο που αναλαμβάνει η ασφαλιστική εταιρεία με την ασφάλιση μας.

Γιατί όμως θέλει η ασφαλιστική μας να μάθει το Ιατρικό μας Ιστορικό; Αν και ίσως το απαντήσαμε εμμέσως στην προηγούμενη παράγραφο, ας πάμε να το αναλύσουμε λίγο περισσότερο.

Το Ιατρικό Ιστορικό είναι ένα πολύ σοβαρό κεφάλαιο στην ασφάλιση υγείας και το πρώτο που θέλουμε να τονίσουμε είναι το πόσο σημαντικό είναι πάντα να απαντάμε με απόλυτη ειλικρίνεια, χωρίς να αποκρύπτουμε οτιδήποτε αφού αυτό μπορεί να μας αφήσει εκτεθειμένους σε μία μελλοντική απαίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δήλωσε συμμετοχή στο νέο μεγάλο Αφιέρωμα του Cyprus Insurance News - Θέμα οι Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας

Προ-υπάρχουσες ασθένειες

Οι ερωτήσεις για το Ιατρικό μας ιστορικό ποικίλουν. Ξεκινώντας από τις πιο απλές όπως το ύψος και το βάρος μας  μέχρι τις καθημερινές μας συνήθειες όπως για παράδειγμα το κάπνισμα.

Η πιο σημαντικές όμως, αν μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε έτσι, είναι αυτές που σχετίζονται με την ύπαρξη ασθενειών που προϋπάρχουν της έκδοσης του συμβολαίου. Τι είναι όμως μία προ-υπάρχουσα ασθένεια; 

Προ-υπάρχουσα ασθένεια είναι κάθε ιατρική κατάσταση για τον οποία είχε διαγνωστεί ή είχε παρουσιάσει συμπτώματα ή είτε αντιμετωπιστεί με ιατρική η φαρμακευτική αγωγή, πριν την έναρξη του ασφαλιστικού μας συμβολαίου.

Τέτοια περιστατικά μπορεί να είναι ασθένειες που έχουν θεραπευτεί ή χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης, το άσθμα, η υπέρταση κ.α.

Είναι σημαντικό να μην υποτιμήσετε οποιοδήποτε ασθένεια επειδή ίσως δεν ήταν σοβαρή και να δηλώσετε όλα τα περιστατικά στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

Τι θα κάνει η ασφαλιστική μου το Ιατρικό Ιστορικό;

Ας πάμε τώρα στην ουσία της ερώτησης, που είναι γιατί ενδιαφέρει την ασφαλιστική μας το Ιατρικό μας Ιστορικό και πως συνήθως οι εταιρείες το αξιοποιούν.

Από τη στιγμή που ένα συμβόλαιο ασφάλισης υγείας μας καλύπτει τη νοσηλεία μετά από κάποια ασθένεια τότε η ύπαρξη υφιστάμενης ασθένειας ή χρόνιας πάθησης επηρεάζει το ρίσκο που η ασφαλιστική μας εταιρεία αναλαμβάνει με την ασφάλιση μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δήλωσε συμμετοχή στο νέο μεγάλο Αφιέρωμα του Cyprus Insurance News - Θέμα οι Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας

Κάποιες φυσικά ιατρικές καταστάσεις δεν θα επηρεάσουν το συμβόλαιο μας αφού ήταν μη σοβαρές και έχουν επέλθει, όπως για παράδειγμα εάν έχουμε βγάλει τις αμυγδαλές μας. Υπάρχουν όμως άλλες που ιατρικά υπάρχει η πιθανότητα να επανέλθουν ενώ οι χρόνιες ασθένειες γνωρίζουμε εξ υπαρχής ότι είναι πιθανών να προκαλέσουν νοσηλεία στο μέλλον.

Τέτοιες ασθένειες λοιπόν, είναι πολύ πιθανών να εξαιρεθούν από το συμβόλαιο μας ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί την ασφάλιση ενός πελάτη λόγο σοβαρών ασθενειών που προϋπήρχαν.

Συμπερασματικά λοιπόν, είναι εξαιρετικά σημαντικό να απαντάμε στις ερωτήσεις που μας κάνει η ασφαλιστική μας εταιρεία ή ο ασφαλιστικός μας σύμβουλος με ειλικρίνεια χωρίς να κρύψουμε οποιαδήποτε πληροφορία. Είναι προτιμότερο να ασφαλιστούμε με κάποιες εξαιρέσεις παρά να αποκρύψουμε πληροφορίες και να ανακαλυφθεί τη στιγμή που θα χρειαστούμε κάποια νοσηλεία ότι είχαμε ασθένειές που προϋπήρχαν και δεν τις είχαμε δηλώσει.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.