1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Υγείας
  6. »
  7. Γιατί ενδιαφέρει την ασφαλιστική μου εταιρεία αν καπνίζω; Πως θα επηρεάσει...

Γιατί ενδιαφέρει την ασφαλιστική μου εταιρεία αν καπνίζω; Πως θα επηρεάσει το κόστος της ασφάλειας υγείας;

Γιατί ενδιαφέρει την ασφαλιστική μου εταιρεία αν καπνίζω; Πως θα επηρεάσει το κόστος της ασφάλειας υγείας;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Κι όμως ενδιαφέρει την ασφαλιστική μου εταιρεία αν καπνίζω αφού αυτή μου η συνήθεια θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μου.

Όλοι πιστεύω γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία και την ευεξία μας το κάπνισμα αφού αυτές αναγράφονται τα τελευταία χρόνια με τεράστια γράμματα πάνω στις συσκευασίες των τσιγάρων και των υπολοίπων ειδών καπνού.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι πολλά από τα χημικά που αναπνέουμε όταν καπνίζουμε προκαλούν σειρά προβλημάτων υγείας που μπορεί να απειλήσουν τη ζωή μας. Μερικές από τις συνέπειες του καπνίσματος μπορεί να είναι οι εξής:

  1. Προκαλεί 15 διαφορετικούς τύπους καρκίνου όπως του πνεύμονα, του στόματος και λαιμού ενώ όσο μεγαλύτερη ποσότητα τσιγάρων καπνίζουμε καθημερινά οι πιθανότητες αυξάνονται.
  2. Προκαλεί ζημιά στην καρδιά και το αίμα ανεβάζοντας τις πιθανότητες εμφάνισης θρόμβων στο αίμα ή εμφράγματος ενώ προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση.
  3. Διπλασιάζει τις πιθανότητες να πάθουμε κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο αφού το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και αυξάνει την πίεση στο αίμα.
  4. Μπορεί να προκαλέσει διαβήτη από τη ζημιά που προκαλεί στα κύτταρα μας κάνοντας μας  ανθεκτικούς στην ινσουλίνη.
  5. Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει χρόνιες πνευμονολογικές παθήσεις και να κάνει ζημιά στους πνεύμονες μας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι βασικές παροχές του ΓεΣΥ και οι εισφορές που πληρώνουν εργοδότες και πολίτες!

Πως όμως επηρεάζει το ασφαλιστήριο μας συμβόλαιο και γιατί ενδιαφέρει την ασφαλιστική μας εταιρεία; Η απάντηση είναι απλή.

Αφού το κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες για μία σειρά από παθήσεις είναι λογικό ότι αυξάνει το ρίσκο και για την ασφαλιστική μας εταιρεία κατατάσσοντας μας σε μία πιο υψηλού κινδύνου κατηγορία.

Η ασφαλιστική μας εταιρεία όπως είπαμε και σε άλλο άρθρο, ενδιαφέρετε για το ιατρικό μας ιστορικό αφού αυτό επηρεάζει το ρίσκο που αναλαμβάνει με την ασφάλιση μας. Το ίδιο συμβαίνει και με το κάπνισμα αφού ένας καπνιστής είναι πιο ευάλωτος σε μία σειρά από ασθένειες που είδαμε πιο πάνω.

Πως επηρεάζει το συμβόλαιο μου το γεγονός ότι καπνίζω;

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα έχετε κάποιες επιπτώσεις εάν καπνίζετε. Ανάλογα όμως με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε καθημερινά αλλά και σε συνάρτηση με πιθανά προβλήματα υγείας που μπορεί να έχετε ήδη μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερο κόστος για την ασφάλιση υγείας σας ή και να αναγκάσει την ασφαλιστική σας εταιρεία να σας απορρίψει.

Εάν κάπνιζα και το έχω διακόψει πρέπει να το δηλώσω;

Σε κάθε περίπτωση εσείς πρέπει να δώσετε όλες τις πληροφορίες στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο και αυτός ανάλογα με το διάστημα που έχει περάσει από όταν έχετε διακόψει το κάπνισμα, θα σας συμβουλεύσει εάν αυτό θα πρέπει να δηλωθεί στην πρόταση προς ασφάλιση ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nimela Insurance Blog: Γιατί να κάνω Ασφάλεια Υγείας και τι να προσέξω;

Όπως πάντα είναι σημαντικό να μην αποκρύψουμε οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά την υγεία μας αφού σε τέτοια περίπτωση μπορεί το συμβόλαιο μας να καταστεί άκυρο εξ υπαρχής. 

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.