1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Φερεγγυότητα ΙΙ: Συνέχεια στις ανακοινώσεις της Insurance Europe

Φερεγγυότητα ΙΙ: Συνέχεια στις ανακοινώσεις της Insurance Europe

Φερεγγυότητα ΙΙ: Συνέχεια στις ανακοινώσεις της Insurance Europe
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης της σχετικά με την Φερεγγυότητα ΙΙ και τις τεχνικές προβλέψεις, η Insurance Europe τοποθετείται σήμερα σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές της EIOPA σχετικά με τους κανόνες για τα όρια των συμβάσεων.

Η Insurance Europe δημοσίευσε σήμερα την απάντησή της σε διαβούλευση που διενέργησε η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) σχετικά με τις προτεινόμενες αναθεωρήσεις των κατευθυντήριων γραμμών της σχετικά με τα όρια των συμβάσεων. Παράγοντας που, σύμφωνα με την Insurance Europe, αποτελεί θέμα μεγάλης σημασίας για την ασφαλιστική αγορά.

Όπως τονίζει η Insurance Europe ενώ ο στόχος της EIOPA είναι να αποσαφηνίσει περαιτέρω ορισμένες πτυχές του άρθρου 18 του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού φερεγγυότητας ΙΙ, ορισμένες από τις προτάσεις της θα οδηγήσουν σε σύγχυση. Ως εκ τούτου, ο κλάδος θα χαιρέτιζε περαιτέρω διευκρινίσεις, ιδίως σχετικά με τον τρόπο καθορισμού των προτεινόμενων κατώτατων ορίων για την αξιολόγηση του ευδιάκριτου αποτελέσματος μιας εγγύησης, καθώς και περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η EIOPA και οι εθνικές εποπτικές αρχές προτίθενται να επιτύχουν συγκλίνουσες πρακτικές.

Ο κλάδος ανησυχεί επίσης ότι η προσέγγιση της EIOPA για τον ποσοτικό προσδιορισμό του ευδιάκριτου αποτελέσματος των χρηματοοικονομικών εγγυήσεων θα δημιουργήσει εκτεταμένο πρόσθετο λειτουργικό φορτίο. Φαίνεται ότι σημαντικό μέρος του προσδιορισμού της διακριτότητας του αποτελέσματος θα αφεθεί στη διακριτική ευχέρεια των εποπτικών αρχών.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ

Τέλος, σύμφωνα με την Insurance Europe, θα πρέπει να καταργηθεί η πρόταση της EIOPA σύμφωνα με την οποία οι εθνικές εποπτικές αρχές ενδέχεται να απαιτούν ποσοτική αξιολόγηση από τις ασφαλιστικές εταιρείες με το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης να επικρατεί. Η προτεινόμενη διατύπωση είναι περιττή, καθώς οι εποπτικές αρχές έχουν ήδη την εξουσία να ζητούν πληροφορίες από τις εταιρείες στο πλαίσιο της διαδικασίας εποπτικού ελέγχου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.