1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Φερεγγυότητα ΙΙ: Η Insurance Europe εκφράζει τις ανησυχίες της για τις...

Φερεγγυότητα ΙΙ: Η Insurance Europe εκφράζει τις ανησυχίες της για τις προτεινόμενες αλλαγές της EIOPA όσο αφορά τις τεχνικές προβλέψεις.

Φερεγγυότητα ΙΙ: Η Insurance Europe εκφράζει τις ανησυχίες της για τις προτεινόμενες αλλαγές της EIOPA όσο αφορά τις τεχνικές προβλέψεις.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με σημερινή της δημοσίευση η Insurance Europe εκφράζει τις ανησυχίες της σχετικά με τις αλλαγές που προτείνει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) σχετικά με την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών της Φερεγγυότητας ΙΙ όσο αφορά την αποτίμηση των τεχνικών προβλέψεων (technical provisions) .

Οι τεχνικές προβλέψεις αποτελούν το κεφάλαιο που απαιτείται να έχει μία ασφαλιστική εταιρεία για να μπορεί να εκπληρώνει τις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις και να διευθετεί όλες της τις δεσμεύσεις τόσο έναντι των ασφαλισμένων όσο και σε άλλους δικαιούχους.

Σύμφωνά με την Insurance Europe οι προτάσεις της EIOPA εγείρουν ανησυχίες σε 4 βασικούς τομείς.

Η πρώτη ανησυχία αφορά το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των νέων κατευθυντήριων γραμμών με την EIOPA να σκοπεύει τις θέσει σε εφαρμογή από το 2022 χωρίς να προβλέπετε κάποια μεταβατική φάση.

Η Insurance Europe τονίζει ότι οι ασφαλιστές που δεν έχουν ήδη εφαρμόσει τις αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές θα χρειαστούν μία μεταβατική περίοδο τουλάχιστο 3 χρόνων ενώ τονίζει ότι λόγο της επικέντρωσης των πόρων των οργανισμών στην εφαρμογή του IFRS 17 μία μεγαλύτερη περίοδος προσαρμογής θα ήταν ευπρόσδεκτη για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μη έγκαιρης εφαρμογής του IFRS 17.

Η δεύτερη ανησυχία έχει να κάνει με το πόσο αναλυτικές θα είναι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές. Όπως αναφέρετε ενώ η EIOPA πρότεινε να αυξήσει την λεπτομέρεια των υπολογισμών των τεχνικών προβλέψεων στην πράξη οι προτάσεις της αναμένετε να οδηγήσουν σε πολύ περιορισμένες βελτιώσεις.

Ακόμη η Insurance Europe εκφράζει τις ανησυχίες της ότι ορισμένες προτάσεις της EIOPA θα μπορούσαν να αναγκάσουν τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν μη ρεαλιστικές δράσεις διαχείρισης  με αποτέλεσμα να έχουμε στρεβλωμένα αποτελέσματα.

Τέλος τονίζει ότι η αναλογικότητα των κατευθυντήριων γραμμών πρέπει να αναφέρεται ρητά σε κάθε διάταξη.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.