1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ευάγγελος Αναστασιάδης: «Έχουμε υποχρέωση να διεκδικήσουμε τον ρόλο που μας αρμόζει...

Ευάγγελος Αναστασιάδης: «Έχουμε υποχρέωση να διεκδικήσουμε τον ρόλο που μας αρμόζει μέσα στο κράτος και την κοινωνία»

Ευάγγελος Αναστασιάδης: «Έχουμε υποχρέωση να διεκδικήσουμε τον ρόλο που μας αρμόζει μέσα στο κράτος και την κοινωνία»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τη θέση ότι από κοινού Ασφαλιστικές Εταιρείες και Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, έχουν υποχρέωση και δικαίωμα να διεκδικήσουν τον ρόλο που αρμόζει στην ασφαλιστική βιομηχανία να έχει μέσα στο κράτος και την κοινωνία, εξέφρασε κατά τον χαιρετισμό του στο 8ο Συνέδριο ΠΣΕΑΔ την περασμένη βδομάδα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, κ. Ευάγγελος Αναστασιάδης.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται τη συγκεκριμένη μέρα στο συνέδριο, εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου σε μια χρονιά ορόσημο για τον ΠΣΕΑΔ που συμπληρώνονται δύο δεκαετίες προσφοράς ως σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης και σταθερότητας της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕΚ τόνισε ότι είναι σημαντική η αποτελεσματική λειτουργία και των τριών πυλώνων πάνω στους οποίους στηρίζεται η ασφαλιστική βιομηχανία και η ιδιωτική ασφάλιση, που είναι οι διαμεσολαβητές, οι ασφαλιστικές εταιρείες και η εποπτική αρχή. Εάν ένας από τους τρεις πυλώνες δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, τότε και οι άλλοι πυλώνες θα έχουν προβλήματα, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον τίτλο του συνεδρίου «Παρελθόν, Παρών και Μέλλον» αλλά και στις τοποθετήσεις που έκαναν οι πρωτεργάτες του συνδέσμου, σε σχετικό βίντεο, για τις δυσκολίες των πρώτων χρόνων του συνδέσμου, είπε ότι θα πρέπει  να προετοιμαστούμε για πιο μεγάλες δυσκολίες τα επόμενα χρόνια, αφού συνήθως  η πιο δύσκολη χρονιά είναι πάντα η επόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

«Οι δυσκολίες είναι δεδομένες», είπε, «όμως ως θεματοφύλακες της βιομηχανίας έχουμε την ευθύνη να διαχειριστούμε τις πολυεπίπεδες και πολυσύνδετες προκλήσεις της εποχής, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη του τομέα της ασφάλισης.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία και το αρνητικό πρόσημο που αφήνει καθημερινά στις ζωές των ανθρώπων, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι αυτή είναι μια εξέλιξη που πρέπει να αντιμετωπιστεί ανθρωποκεντρικά, όπως έπραξε η βιομηχανία και στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κρίση της πανδημίας.  

Την ίδια στιγμή, είπε, η βιομηχανία καλείται να αντιμετωπίσει τις διεργασίες σε νομικό επίπεδο που δεν σταματάνε ποτέ και αναφέρθηκε στην εφαρμογή από την 1 Ιανουαρίου του 2023 του νέου λογιστικού προτύπου IFRS 17 το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην ιστορία του τομέα και που το κόστος της αναμένεται να ξεπεράσει τα 15 δις ευρώ παγκοσμίως.

Αυτή είναι μια εξέλιξη που προκάλεσε μια σειρά μεγάλων αλλαγών στα μηχανογραφικά συστήματα και στις διαδικασίες των ασφαλιστικών εταιρειών, συμπλήρωσε, ενώ αναφέρθηκε και στις σημαντικές διεργασίες για αναθεώρηση του πλαισίου του Solvency II.

Κλείνοντας ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε το προεδρείο του ΠΣΕΑΔ για την προσπάθεια που έγινε στο πρόσφατο παρελθόν και στην οποία πρέπει να δοθεί συνέχεια, ούτως ώστε η συνεργασία των δύο συνδέσμων να γίνει πιο ζεστή, για να είναι πιο κοντά και να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις μαζί από το ίδιο χαράκωμα ως φίλοι και συνεργάτες με στόχο η ασφαλιστική βιομηχανία να προκόψει ακόμη περισσότερο και να γίνει ακόμη πιο σημαντικό κομμάτι τις κοινωνίας και της οικονομίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μεγάλες προοπτικές από την είσοδο της AXERIA στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.