1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να εμποδίσει τις ασφαλιστικές να ασκούν επιχειρηματικές...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να εμποδίσει τις ασφαλιστικές να ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να εμποδίσει τις ασφαλιστικές να ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ρωσία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να σταματήσει τις δραστηριότητες των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ρωσία, και όσες σχετίζονται με τη μεταφορά πετρελαίου από τη χώρα.

Προσχέδιο εγγράφου που είδαν δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού πρακτορείου, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι πρεσβευτές εξετάζουν σχέδια για σταδιακή κατάργηση της εισαγωγής Ρωσικού αργού πετρελαίου τους επόμενους έξι μήνες και διύλιση καυσίμων μέχρι τα τέλη του έτους.

Όπως έγραψε το Bloomberg, η ασφάλιση πλοίων είναι ζωτικής σημασίας για τη μεταφορά των παγκόσμιων εμπορευμάτων. Οι ναυλωτές απαιτούν τα σκάφη να έχουν ασφαλιστική κάλυψη η οποία προστατεύει από τον κίνδυνο πετρελαιοκηλίδας όπου το κόστος μπορεί να φτάσει σε δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν δεν μπορεί να παρασχεθεί κάλυψη για ορισμένα φορτία, οι συναλλαγές τους μπορεί να σταματήσουν. Η ασφάλιση είναι ένα από τα βασικά μέτρα που έχουν χρησιμοποιήσει οι ΗΠΑ και η Ευρώπη στο παρελθόν για να περιορίσουν τις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου.

Η προτεινόμενη απαγόρευση, θα επεκταθεί στην παροχή, άμεσα ή έμμεσα, τεχνικής βοήθειας, υπηρεσιών διαμεσολάβησης, χρηματοδότηση ή χρηματοδοτική βοήθεια, ή οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες, που σχετίζονται με τη μεταφορά αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου που προέρχονται από τη Ρωσία ή έχουν εξαχθεί από τη Ρωσία.

Εξυπακούεται ότι αυτή η πτυχή της απαγόρευσης θα περιλαμβάνει και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.