1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Έρευνα της Munich Re δείχνει αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων και της κυβερνοασφάλισης!

Έρευνα της Munich Re δείχνει αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων και της κυβερνοασφάλισης!

Έρευνα της Munich Re δείχνει αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων και της κυβερνοασφάλισης!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων από έτος σε έτος, δείχνει πρόσφατη παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε και δημοσίευσε η Munich Re. Η έρευνα με τίτλο «Global Cyber Risk and Insurance Survey 2022»,  διενεργήθηκε μεταξύ περισσότερων από 7.000 συμμετεχόντων από 14 διαφορετικές χώρες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα δεδομένα από την έρευνα δείχνουν ότι οι επιθέσεις ransomware, παραβίασης δεδομένων και διαδικτυακών απατών έχουν αυξηθεί από έτος σε έτος. Το Ransomware έχει αυξηθεί από 21% σε 28%, η παραβίαση δεδομένων έχει αυξηθεί από 32% σε 43% και η διαδικτυακή απάτη έχει αυξηθεί 38% σε 46%.

Εξετάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική κατατάσσονται μεταξύ των τριών χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ωστόσο, όσον αφορά τις επιθέσεις ransomware, το 98% των ερωτηθέντων σε ανώτερο διοικητικό επίπεδο (C-level) δήλωσε ότι η επίθεση είχε αντίκτυπο στις καθημερινές λειτουργίες της επιχείρησης, με το 42% των περιπτώσεων να δηλώνουν ότι το περιστατικό είχε άμεσο αντίκτυπο και το 27% ακόμη χειρότερα σοβαρό άμεσο αντίκτυπο στις καθημερινές δραστηριότητες.

Η Munich Re δηλώνει ότι οι αριθμοί αυτοί απεικονίζουν την τεράστια απειλή που δημιουργεί για τις επιχειρήσεις ένα ψηφιακό όπλο όπως οι επιθέσεις ransomware.

Επιπλέον το 38% των συμμετεχόντων στην έρευνα, δήλωσαν ότι ανησυχούν εξαιρετικά για μια πιθανή κυβερνοεπίθεση που μπορεί να λάβει χώρα στην εταιρεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να συμμετάσχετε στο 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Από τις 14 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η Ινδία ήταν η χώρα στην οποία οι ερωτηθέντες διευθυντές ανησυχούν περισσότερο, σε ποσοστό 92%, για μια πιθανή κυβερνοεπίθεση που λαμβάνει χώρα στην εταιρεία τους. Στη δεύτερη θέση συναντάμε τη Βραζιλία με 89% ενώ ακολουθούν Ισπανία και Νότια Αφρική με 85% και 83% αντίστοιχα.

Η Munich Re σημείωσε ότι όλες οι εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα επικεντρώνονται έντονα σε νέες, έξυπνες τεχνολογίες όπως το 5G, υπηρεσίες cloud, AI και ανάλυσης δεδομένων.

Χώρες με υψηλό προσανατολισμό στην τεχνολογία πληροφορικής, όπως η Ινδία και η Κίνα, καθώς και η Νότια Αφρική και η Βραζιλία, ηγούνται του καταλόγου των χωρών που βλέπουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες ψηφιοποίησης.

Επιπλέον, μόνο το 12% των συμμετεχόντων σε ανώτερο διοικητικό επίπεδο, δεν θεωρούν τις ψηφιακές τάσεις σχετικές με τις επιχειρήσεις τους. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις, τα τρωτά σημεία ασφαλείας και οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται.

Επιπλέον, το 83% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η δική τους εταιρεία δεν προστατεύεται επαρκώς από ψηφιακές απειλές. Στην έρευνα, η Munich Re δήλωσε ότι αυτός ο υψηλός αριθμός αποτελεί έκπληξη υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι τα επιχειρηματικά μοντέλα βασίζονται όλο και περισσότερο στην ψηφιοποίηση και ότι η συνειδητοποίηση των σχετικών απειλών είναι υψηλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σκοτεινή πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης

Στα θετικά καταγράφετε η αύξηση 21% στον αριθμό των εταιρειών που έχουν προχωρήσει με την αγορά ενός συμβολαίου κυβερνοασφάλισης ενώ ένα 35% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ασφάλισης στον κυβερνοχώρο για την εταιρεία τους, γεγονός που δείχνει σημαντική δυναμική για τον ασφαλιστικό κλάδο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.