1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Έρευνα Insurance Europe: Πάνω από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων δεν...

Έρευνα Insurance Europe: Πάνω από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων δεν αποταμιεύουν για τη συνταξιοδότησή τους

Έρευνα Insurance Europe: Πάνω από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων δεν αποταμιεύουν για τη συνταξιοδότησή τους
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μια πανευρωπαϊκή έρευνα έδειξε ότι πάνω από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων δεν αποταμιεύουν για τη συνταξιοδότησή τους και το 40% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες έχουν επηρεάσει αρνητικά τις συνταξιοδοτικές τους εισφορές.

Η τρίτη πανευρωπαϊκή έρευνα για τις συντάξεις της Insurance Europe πραγματοποίησε συνεντεύξεις με σχεδόν 16.000 πολίτες σε 15 ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελβετία).

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Συνταξιοδότησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας διαπίστωσαν ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων (58%) αναγνώρισαν ότι θα χρειάζονταν συμπληρωματικές αποταμιεύσεις για να διατηρήσουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο κατά τη συνταξιοδότησή τους.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ένα χάσμα μεταξύ των φύλων, με τις γυναίκες να τείνουν όχι μόνο να αποταμιεύουν λιγότερα για τις συντάξεις τους, αλλά και συχνότερα να μην έχουν εμπιστοσύνη ότι η σύνταξή τους θα ήταν επαρκής για τη συνταξιοδότηση (27%) σε σύγκριση με τους άνδρες (18%).

Ο Nicolas Jeanmart, επικεφαλής προσωπικών και γενικών ασφαλίσεων της Insurance Europe, δήλωσε: «Πρέπει τα συνταξιοδοτικά μας συστήματα να καταστούν κατάλληλα για τον σκοπό τους και κατάλληλα για το μέλλον, διασφαλίζοντας ότι όλοι έχουν καλή ποιότητα ζωής στη συνταξιοδότησή τους. Η πραγματικότητα είναι ότι, αν κοιτάξουμε το σημερινό περίπλοκο τοπίο, οι άνθρωποι θα πρέπει να αποταμιεύουν περισσότερα για τη συνταξιοδότησή τους, αλλά δεν έχουν όλοι αρκετά χρήματα για να το κάνουν. Η ασφαλιστική βιομηχανία δεσμεύεται να διαδραματίσει το ρόλο της στην αύξηση της προστασίας αυτής. Οι συστάσεις πολιτικής μας, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, προσδιορίζουν ορισμένους τρόπους για να προχωρήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η ΕΕ να παραμείνει στην πορεία για την υλοποίηση του Solvency II, ζητά η ασφαλιστική βιομηχανία

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, η Insurance Europe δημοσίευσε επίσης μια σειρά συστάσεων συνταξιοδοτικής πολιτικής που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία οικονομικά προσιτών και βιώσιμων συνταξιοδοτικών συστημάτων στην Ευρώπη:

1) Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη συνταξιοδοτικών συστημάτων πολλαπλών πυλώνων.
2) Η κανονιστική ρύθμιση θα πρέπει να επιτρέπει στους ασφαλιστές να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον θεμελιώδη ρόλο τους όσον αφορά την προστασία.
3) Οι εθνικές συνθήκες απαιτούν ειδικές ανά χώρα λύσεις.
4) Οι συνταξιοδοτικές πολιτικές πρέπει να είναι πελατοκεντρικές.
5) Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να αναγνωρίσουν τα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να προσφέρουν τα συνταξιοδοτικά προϊόντα.
6) Οι απαιτήσεις γνωστοποίησης πρέπει να είναι απλούστερες και πιο στοχευμένες, ώστε να αποφεύγεται η υπερφόρτωση των καταναλωτών με πληροφορίες.
7) Οι συντάξεις πρέπει να ενταχθούν στην ψηφιακή εποχή.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.