1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Έκθεση GFIA: Επεκτείνονται τα κενά προστασίας κάθε χρόνο παγκοσμίως

Έκθεση GFIA: Επεκτείνονται τα κενά προστασίας κάθε χρόνο παγκοσμίως

Έκθεση GFIA: Επεκτείνονται τα κενά προστασίας κάθε χρόνο παγκοσμίως
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Καθώς διανύουμε περιόδους αλλαγών και αβεβαιότητας, οι οποίες συνεπάγονται υψηλότερα επίπεδα κινδύνου άτομα και οργανισμοί παγκοσμίως βιώνουν ολοένα και περισσότερο καταστάσεις στις οποίες η υγεία, ο πλούτος και το εισόδημά τους δεν προστατεύονται επαρκώς.

Οι άμεσες συνέπειες των κενών στην προστασία αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη πρόκληση για την ευημερία και την οικονομική ευημερία τόσο των ατόμων όσο και των κοινωνιών.

Στην έκθεση της GFIA αναλύονται και ποσοτικοποιούνται τα μεγαλύτερα κενά προστασίας παγκοσμίως.

Η GFIA συνέταξε αυτήν την έκθεση για να προωθήσει την καλύτερη κατανόηση των μεγαλύτερων κενών προστασίας που αντιμετωπίζουν άτομα, επιχειρήσεις και κοινωνίες παγκοσμίως. Η έκθεση εξετάζει τι δημιουργεί αυτά τα κενά προστασίας και παρέχει μια επισκόπηση του ευρέος φάσματος πιθανών μοχλών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση καθενός από τα κενά. 

Ιδιαιτέρως σημαντικά κενά εμφανίζονται σε 4 τομείς ασφάλισης. Συγκεκριμένα στο συνταξιοδοτικό (1 τρισ. δολάρια), στην ασφάλιση ενάντια κινδύνων στον κυβερνοχώρο (0.9 τρισ. δολάρια), στην έλλειψη της κάλυψης υγειονομικής περίθαλψης (0.8 τρισ. δολάρια) και στην ανεπάρκεια ασφάλισης περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών(0.1 τρισ. δολάρια).

Οι ασφαλιστές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των ανθρώπων από τους πολλούς κινδύνους στη ζωή τους, παρέχοντας λύσεις μεταφοράς κινδύνων και διασφαλίζοντας τη χρηματοοικονομική σταθερότητα εάν οι κίνδυνοι επαληθευτούν. Ωστόσο, οι ασφαλιστές από μόνες τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν όλα τα κενά προστασίας. Οι δημόσιοι φορείς έχουν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο.

Γι΄αυτόν τον λόγο, η έκθεση περιέχει τις συστάσεις της GFIΑ προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για τις ενέργειες που μπορούν να έχουν τον μεγαλύτερο πιθανό αντίκτυπο στα παγκόσμια κενά προστασίας.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη της Susan Neely, Πρόεδρος GFIΑ και του Tim Grafton, Αντιπρόεδρος GFIΑ, σχετικά με τα κύρια ευρήματα της έκθεσης των παγκόσμιων κενών προστασίας:

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.