1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Εκδήλωση στα πλαίσια της διάσκεψης COP26 από την Insurance Europe

Εκδήλωση στα πλαίσια της διάσκεψης COP26 από την Insurance Europe

Εκδήλωση στα πλαίσια της διάσκεψης COP26 από την Insurance Europe
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στα πλαίσια της διάσκεψης κορυφής για την κλιματική αλλαγή – COP26 που πραγματοποιείτε στη Γλασκώβη του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου, η Insurance Europe διοργανώνει παράλληλη εκδήλωση με θέμα τον ρόλο των Τραπεζών και των Ασφαλιστών στην στήριξη σε βιώσιμες λύσεις για τις επενδύσεις, τον δανεισμό και την αναδοχή κινδύνων.

Η Insurance Europe τονίζει ότι οι τράπεζες και οι ασφαλιστές παίζουν ένα σημαντικό ρόλο για την μετάβαση στη βιωσιμότητα και βοηθούν την Ευρώπη να επιτύχει τους στόχους της.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνετε με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία και την πρωτοβουλία ClimateWise.

Η εκδήλωση θα διερευνήσει πρακτικές ενέργειες και εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τράπεζες και ασφαλιστές σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και η ερευνά. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από τις 08:30 μέχρι τις 09:30 (GMT Time) και εγγραφές μπορούν να γίνουν εδώ.

Τι είναι η διάσκεψη COP26;

Η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή – COP26 είναι μείζον γεγονός στο οποίο συμμετέχουν ηγέτες από όλες τις χώρες του κόσμου για να συμφωνήσουν πώς να επισπεύσουν τη παγκόσμια δράση για να βρεθεί λύση στην κλιματική κρίση.

Πριν από τριάντα σχεδόν χρόνια, ηγέτες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν για να αντιμετωπίσουν συλλογικά την κλιματική αλλαγή για πρώτη φορά. Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν τις χώρες να υπογράψουν μια σύμβαση για το κλίμα που θα δεσμεύει κάθε χώρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Έκτοτε, οι χώρες που έχουν υπογράψει τη σύμβαση – επισήμως αποκαλούμενες «συμβαλλόμενα μέρη» – συνεδριάζουν ετησίως για να συζητήσουν την πρόοδο και τις προκλήσεις (λόγω της πανδημίας COVID-19, δεν πραγματοποιήθηκε σύνοδος το 2020).

Η COP είναι η «διάσκεψη των μερών» της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (UNFCCC). Η COP26 είναι η 26η σύνοδος των μερών της σύμβασης και θα φιλοξενηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με την Ιταλία.

Κατά τη σύνοδο, τα μέρη θα εξετάσουν την πρόοδο όσον αφορά τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο του στόχου της συμφωνίας του Παρισιού για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη αρκετά κάτω από τους 2 °C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα και θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της σε 1,5 °C.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εδώ.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.