1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Εφαρμόζει Ηλεκτρονική Διαδικασία Υποβολής Καταγγελίας ο ΠΣΕΑΔ

Εφαρμόζει Ηλεκτρονική Διαδικασία Υποβολής Καταγγελίας ο ΠΣΕΑΔ

Εφαρμόζει Ηλεκτρονική Διαδικασία Υποβολής Καταγγελίας ο ΠΣΕΑΔ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ) ενημερώνει τα μέλη του και το κοινό ότι έχει προστεθεί στην ιστοσελίδα του συνδέσμου ειδικό πεδίο το οποίο αφορά ηλεκτρονική  διαδικασία υποβολής καταγγελίας, σε περιπτώσεις που είτε καταναλωτές, είτε διαμεσολαβητές επιθυμούν να υποβάλουν παράπονο για πιθανές λανθασμένες πρακτικές που ενδεχομένως να  ακολουθούνται από μέλη του.

Οι καταγγελίες αυτές μπορεί να αφορούν παράβαση καθήκοντος με βάση την νομοθεσία, είτε παράβαση του Κώδικα Επαγγελματικής Δεοντολογίας του Συνδέσμου.

Σκοπός αυτής της διαδικασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδέσμου, είναι η προστασία του επαγγέλματος από διαμεσολαβητές που ακολουθούν λανθασμένες πρακτικές και πιθανόν να προσβάλλουν το κύρος του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ή ενδέχεται με τις ενέργειες τους να προκαλούν μείωση της αξιοπιστίας προς τον θεσμό της ασφάλισης. Όλα τα παράπονα θα τυγχάνουν διερεύνησης από την Πειθαρχική Επιτροπή του Συνδέσμου, με βάση τις πρόνοιες του καταστατικού.

Η πιο πάνω ηλεκτρονική διαδικασία εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του ΠΣΕΑΔ στο σημείο για ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ –  Υποβολής Καταγγελίας – ΠΣΕΑΔ (psead.org) μαζί με απαραίτητες οδηγίες που πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης πριν την υποβολή της καταγγελίας του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συνδέσμου, άτομα που θέλουν να υποβάλουν καταγγελία θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθούν ότι ο διαμεσολαβητής είναι μέλος στον ΠΣΕΑΔ, να βεβαιωθούν ότι έχουν αντίγραφα οποιονδήποτε σχετικών υποστηρικτικών επιστολών ή/και άλλων εγγράφων ενώ αν το θέμα σχετίζεται με ποινική υπόθεση, θα πρέπει να ζητήσουν πρώτα από την αστυνομία (ή άλλη αρμόδια αρχή) να το διερευνήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο ΠΣΕΑΔ: Ανάλυση Ασφαλιστικών Αναγκών για επιχειρήσεις

Μπορείτε να δείτε αυτούσια την ανακοίνωση του ΠΣΕΑΔ εδώ.

Την αναλυτική διαδικασία και το Έντυπο Υποβολής Παραπόνων μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.