1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Αυξήθηκαν τα όρια αποζημιώσεων στην Ασφάλιση Αυτοκινήτου

Αυξήθηκαν τα όρια αποζημιώσεων στην Ασφάλιση Αυτοκινήτου

Αυξήθηκαν τα όρια αποζημιώσεων στην Ασφάλιση Αυτοκινήτου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με εγκύκλιο της τον περασμένο μήνα η Αναπληρώτρια Έφορος Ασφαλίσεων κα. Τώνια Τσαγγάρη, ενημέρωσε όλες τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, που ασκούν εργασίες στον Κλάδο Μηχανοκίνητων Οχημάτων, για την αναθεώρηση των ορίων αποζημίωσης που αφορούν σωματική βλάβη ή θάνατο και υλικές ζημιές σε τρίτους.

Με την εγκύκλιο της, που απευθυνόταν στους Γενικούς Διευθυντές των πιο πάνω εταιρειών, η αναπληρώτρια έφορος τους ενημέρωνε για την αναθεώρηση των ορίων αποζημίωσης με βάση τις μεταβολές του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, όπως προνοείται στις διατάξεις του περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων (Ασφάλιση Ευθύνης Έναντι Τρίτου) Νόμων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η κάλυψη που απαιτείται να παρέχεται από το ασφαλιστήριο δεν απαιτείται να περιλαμβάνει σωματική βλάβη ή θάνατο, συμπεριλαμβανομένων εξόδων και τόκων, συνολικού ποσού πέραν των €38.600.000, ανά περιστατικό ανεξάρτητα από τον αριθμό των απαιτήσεων που εγείρονται από ή σε σχέση με το περιστατικό αυτό.

Επίσης, παρόμοια πρόβλεψη γίνεται και για ζημιά σε περιουσία, όπου το ποσό αναθεωρείται στο €1.300.000.

Τέλος σημειώνεται ότι οι πιο πάνω ανατιμήσεις τέθηκαν σε ισχύ από 1/1/2022.

Photo Credit: Philenews

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.