1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Αυξημένα Ασφάλιστρα και διατήρηση κερδοφορίας για την Κόσμος Ασφαλιστική το 1ο...

Αυξημένα Ασφάλιστρα και διατήρηση κερδοφορίας για την Κόσμος Ασφαλιστική το 1ο εξάμηνο

Αυξημένα Ασφάλιστρα και διατήρηση κερδοφορίας για την Κόσμος Ασφαλιστική το 1ο εξάμηνο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με τα μικτά δεδουλευμένα της ασφάλιστρα να ανέρχονται σε €9,27 εκατομμύρια και καταγράφοντας κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ύψους €67,544, ολοκλήρωσε το 1ο εξάμηνο του έτους η Κόσμος Ασφαλιστική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας σε χθεσινή του συνεδρίαση, εξέτασε και ενέκρινε τις μη ελεγμένες συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις για την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2022 έως 30 Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση, η εταιρεία κατά την πιο πάνω περίοδο, κατέγραψε κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ύψους €67,544, σημειώνοντας σημαντική μείωση σε σχέση με τα κέρδη ύψους €304,599 κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η μειωμένη κερδοφορία οφείλεται κυρίως στα αρνητικά αποτελέσματα του χαρτοφυλακίου επενδύσεων της εταιρείας, τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις πληθωριστικές πιέσεις που επικράτησαν στην παγκόσμια οικονομία ως αποτέλεσμα της πανδημικής κρίσης και των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στην Ρωσία λόγω της στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Αυξημένα Ασφάλιστρα

Τα μεικτά δεδουλευμένα ασφάλιστρα της εταιρείας κατά το 1ο εξάμηνο, ανήλθαν σε €9,27 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 11,52% σε σχέση με τα 8,31 εκατομμύρια κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Όπως καταγράφετε στην έκθεση, η αύξηση στα ασφάλιστρα ήταν αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των ασφαλίστρων στον κλάδο ευθύνης καθώς και της αύξησης των ασφαλίστρων στους κλάδους Υγείας και Ατυχημάτων, πυρκαγιάς και άλλης ζημιάς σε περιουσιακά στοιχεία καθώς και του κλάδου θαλάσσης και μεταφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του 2023 για τη Μινέρβα Ασφαλιστική

Μειωμένα άλλα έσοδα

Τα άλλα έσοδα της εταιρείας για την ίδια περίοδο, ανήλθαν σε €868χιλ. έναντι 1,57εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Όπως καταγράφεται, η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αρνητικές αποδόσεις του χαρτοφυλακίου επενδύσεων της εταιρείας, ως αποτέλεσμα της αναστάτωσης που προκλήθηκε στις διεθνείς αγορές από τις ραγδαίες αυξήσεις των τιμών και της ενεργειακής κρίσης.

Μειωμένες Απαιτήσεις

Η εταιρεία κατέγραψε για το 1ο εξάμηνο του έτους, €2,97εκ. καθαρές απαιτήσεις από ασφαλιστικές εργασίες σημειώνοντας σημαντική μείωση της τάξης του 16,22% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στους κλάδους των μηχανοκίνητων οχημάτων και περιουσίας. Ο δείκτης απαιτήσεων της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 47,84% έναντι 64,5% κατά το τέλος του Ιουνίου του 2021.

Αύξηση λειτουργικών εξόδων

Τα λειτουργικά και διοικητικά έξοδα της εταιρείας σημείωσαν αύξηση ύψους 4,8% ή €66 χιλιάδων κατά το 1ο εξάμηνο, γεγονός που οφείλεται στην αναγνώριση του κόστους εφαρμογής του νέου Διεθνές Λογιστικού Προτύπου 17 (IFRS 17), στην αύξηση των αμοιβών προς εξωτερικούς ελεγκτές και την μικρή αύξηση σε μισθούς και ωφελήματα προσωπικού.

Δείκτες Φερεγγυότητας

Τέλος το διαθέσιμο κεφάλαιο για την κάλυψη κεφαλαιακών απαιτήσεων φερεγγυότητας ανήλθε σε 122,76% σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 117,38% που είχε η εταιρεία στο τέλος του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κόσμος Ασφαλιστική: Από το 1981 … για πάντα δίπλα σου!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.