1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Αυτόματη εξαργύρωση δομημένου ταμείου με απόδοση 4% για την Ancoria Insurance

Αυτόματη εξαργύρωση δομημένου ταμείου με απόδοση 4% για την Ancoria Insurance

Αυτόματη εξαργύρωση δομημένου ταμείου με απόδοση 4% για την Ancoria Insurance
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με ανακοίνωση της η Ancoria Insurance ενημέρωσε για την αυτόματη εξαργύρωση δομημένου ταμείου σε ευρώ με ετήσια απόδοση 4%. Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το Ancoria 5-Year EUR Autocall 0.5% Plus 3.5% Fund («το ταμείο»), εξαργυρώθηκε αυτόματα (autocalled) στις 14 Φεβρουαρίου 2022, δηλαδή στο τέλος του δεύτερου έτους από τα πέντε που ήταν η μέγιστη διάρκεια του ταμείου.

Παρόλο που κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο ετών οι επενδυτές βίωσαν τις επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 προκαλώντας σημαντική αναστάτωση στις διεθνείς αγορές, το ταμείο κατάφερε να κλειδώσει εντυπωσιακή καθαρή απόδοση της τάξεως του 8% πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την προστασία του αρχικού κεφαλαίου των επενδυτών.

Το δομημένο ταμείο, με νόμισμα αναφοράς το Ευρώ, εξαργυρώθηκε αυτόματα κατά την δεύτερη ημερομηνία παρατήρησης (14/02/2022), όταν ο υποκείμενος δείκτης του ταμείου (Euro Stoxx 50 Index) έκλεισε στις 4.064,45 μονάδες, περίπου 5,8% πάνω από το αρχικό επίπεδο strike των 3.840,97 μονάδων που καταγράφηκε πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τους όρους του ταμείου, στις 8 Μαρτίου 2022 οι επενδυτές του ταμείου θα πληρωθούν ποσό ίσο με το αρχικό τους κεφάλαιο και το επιπλέον ποσό της απόδοσης που ανέρχεται στο 7,5%, έχοντας ήδη λάβει πριν από ένα χρόνο το πρώτο εγγυημένο κουπόνι του 0,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τράπεζα Κύπρου: 510% αύξηση στις ψηφιακές πωλήσεις ασφαλιστικών σχεδίων το 2023

Αν οι συνθήκες που επικρατούν στις διεθνείς αγορές είναι ευνοϊκές, σχεδιάζουμε να προσφέρουμε στο πλαίσιο του Ancoria Life Policy ένα νέο δομημένο ταμείο με νόμισμα αναφοράς το Ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο +357 22 551 300, ή μέσω email στο [email protected].

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.