1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Αυτοκίνητο αυτόματο vs manual, μία διαχρονική… κόντρα!

Αυτοκίνητο αυτόματο vs manual, μία διαχρονική… κόντρα!

Αυτοκίνητο αυτόματο vs manual, μία διαχρονική… κόντρα!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πάφος, Λεμεσός, Λάρνακα, Λευκωσία, βουνό και θάλασσα… οι ομορφιές της Κύπρου είναι παντού και μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε μέσα από διαδρομές που θα επιλέξουμε να κάνουμε με το αυτοκίνητό μας. Και είτε το έχουμε ήδη στην κατοχή μας είτε σκοπεύουμε να το αποκτήσουμε, ένα είναι το διαχρονικό debate: το προτιμάμε τελικά αυτόματο ή manual και γιατί;

Get In German GIF by Namaste Car

Αυτόματο: η ευκολία έχει και τη ρουτίνα της

Όσοι είναι θαυμαστές του αυτόματου αυτοκινήτου θα μας μιλήσουν για αυτό με ενθουσιασμό, ακόμα και αν εμείς οδηγούμε ήδη manual. Στα πλεονεκτήματά του συναντάμε πρώτη πρώτη την ευκολία που παρέχει στον οδηγό: γιατί να βασανίζεται κανείς με επιπλέον κινήσεις, όταν μπορεί να τις συνοψίσει στις πλέον βασικές; Γιατί να μη συγκεντρώνεται ολοκληρωτικά στην πληροφορία του δρόμου, δουλεύοντας δύο πεντάλ αντί για τρία; Είναι ο τρόπος του αυτόματου αυτοκινήτου να μας εξασφαλίζει πιο ομαλή οδήγηση και καλύτερη κίνηση σε ώρες αιχμής, αφού τα σταμάτα – ξεκίνα απλουστεύονται στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Και αν συναντήσουμε και καμιά ανηφόρα; Το χειρόφρενο είναι περιττό. Ωστόσο, στον αντίποδα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το βρίσκουν και πιο ακριβό και πιο… βαρετό!

Manual: μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου 

Από την άλλη, τι μας προσφέρει η επιλογή ενός manual αυτοκινήτου; Οι φανατικοί του είδους θα μας αναφέρουν ως νούμερο ένα την αίσθηση πληρέστερου ελέγχου του αυτοκινήτου μας. Νιώθουμε ότι το ορίζουμε απόλυτα με κάθε μας κίνηση και αυτό είναι μια σιγουριά άλλου είδους. Επίσης, μπορούμε και αναπτύσσουμε μεγαλύτερη ταχύτητα, πάντοτε βέβαια λαμβάνοντας υπόψη μας τα όρια ταχύτητας. Και ένα άλλο πλεονέκτημα; Ένα manual αυτοκίνητο θεωρείται από πολλούς φθηνότερο στη συντήρησή του. Βέβαια, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, γι’ αυτό και ορισμένοι ίσως αντιτείνουν ότι το να αλλάζεις ταχύτητες κάθε τόσο σημαίνει ένα χέρι στο τιμόνι και ότι η χρήση συμπλέκτη, μέχρι να γίνει συνήθεια, ίσως αποδειχτεί όχι πονοκέφαλος μεν, αλλά… πόνος στο πόδι!

Στον τελικό απολογισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε

Όσον αφορά τα αποτελέσματα αυτού του διαχρονικού debate, οι δρόμοι της Κύπρου μιλούν από μόνοι τους: ακόμα και αν σταματήσετε έναν έναν όλους τους οδηγούς που διασχίζουν τους δρόμους της, καθένας θα έχει να σας πει και από ένα συν και πλην για το αυτόματο και το manual. Σκεφτόμαστε, λοιπόν, τις δικές μας ανάγκες και αποφασίζουμε τι μας ταιριάζει.

Γιατί το αυτοκίνητό μας είναι το αγαπημένο μας μέσο. Μας ταξιδεύει με ασφάλεια άλλοτε σε οικείες και γνωστές διαδρομές και άλλοτε σε νέους προορισμούς, γι’ αυτό άλλωστε και για τη δική του ασφάλεια προτιμούμε πάντα ένα από τα προγράμματα της Αnytime!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.