1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Αξίζει τον κόπο να κάνω Ασφάλεια Ζωής;

Αξίζει τον κόπο να κάνω Ασφάλεια Ζωής;

Αξίζει τον κόπο να κάνω Ασφάλεια Ζωής;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Της Ανδρεανής Τσιούρτου, Ασφαλιστική Σύμβουλος – Δόκιμη Διευθύντρια Ομάδας,

Ίσως  να έχεις ακούσει για την Ασφάλεια Ζωής.  Ίσως να έχεις επίσης σκεφτεί πως δεν την χρειάζεσαι, ειδικότερα αν είσαι νέο άτομο και δεν έχεις εξαρτώμενα άτομα από εσένα.  Φυσικά και μπορεί να θεωρείς πως είναι ένα επιπλέων μηνιαίο ή χρονιαίο έξοδο.  Αξίζει όμως τον κόπο, όχι μόνο όσο είσαι νέος/α αλλά και όσο περνούν τα χρόνια και τα οικονομικά σου, και οι ανθρώποι που εξαρτώνται από εσένα αυξάνονται.

Τί είναι η Ασφάλεια Ζωής;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά.  Η Ασφάλεια Ζωής είναι μια σύμβαση, μια συμφωνία, η οποία προσφέρει στους αγαπημένους σου, ή τους δικαιούχους, οικονομική στήριξη σε περίπτωση θανάτου σου.  Και γιατί η ασφάλεια που καλύπτει θάνατο, λέγεται ασφάλεια ζωής;  Επειδη καλύπτει τη ζωή της οικογένειας, ή της επιχείρησης, που για να επιβιώσει χρειάζεται χρήματα ! Στην οικογένεια προσφέρει την οικονομική σταθερότητα και ηρεμία, και ελαχιστοποιεί την οικονομική απώλεια που μπορεί να προκαλέσει ο θάνατος.  Η αξία της ζωής είναι ανεκτίμητη.  Και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πόνο  που προκαλεί η απώλεια λόγω θανάτου.  Δυστυχώς όμως, αντικειμενικά ομιλώντες, μαζί με τον άνθρωπο χάνεται και το εισόδημα του, και η οικονομική του στήριξη.

Αν ο ασφαλισμένος πεθάνει κατά την διάρκεια του συμβολαίου, η ασφαλιστική εταιρεία πληρώνει στην οικογένεια, το ποσό το οποίο προσυμφωνήθηκε, γνωστό ως ασφαλισμένο ποσό ή ωφέλημα θανάτου.

Η εσφαλμένη αντίληψη για την Ασφάλεια Ζωής

Πολλοί θεωρούν ότι η Ασφάλεια Ζωής δεν είναι απαραίτητη ή έχουν εσφαλμένη αντίληψη.  Πιο κάτω θα δούμε κάποιες κοινές αντιλήψεις (μύθους) όπως επίσης και την αλήθεια πίσω από την Ασφάλεια Ζωής. 

Ότι πρέπει να ασφαλιστείς όταν θα είσαι μεγαλύτερος.

Ίσως να θεωρείς πως αυτή την στιγμή δεν την χρειάζεσαι.  Το να ασφαλιστείς όμως τώρα, όσο είσαι νέος είναι προνομιακό. Όταν ασφαλιστείς στα 20 σου ή τα 30 σου, όσο είσαι νέος δηλαδή και υγιής, είναι φθηνότερο παρά όταν είσαι πια πιο μεγάλος σε ηλικία.  Τώρα μπορείς να κλειδώσεις την τιμή (ασφάλιστρο), πριν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, ή ιατρική κατάσταση.

Η Ασφάλεια Ζωής είναι ακριβή …..

Το να πληρώνεις το ασφάλιστρο ακούεται ώς ένα επιπλέων έξοδο, όμως χρειάζεται να σκεφτείς πως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου φέρει η ζωή.  Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί για το αύριο, και τί μπορεί να φέρει.  Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως οποιοδήποτε ασφαλισμένο ποσό (ασφάλεια ζωής) είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα, και κοστίζει πολύ λιγότερα από όσο ενδεχομένως να πιστεύεις.  Έρευνες δείχνουν πως το 80% των ανθρώπων που δεν είναι ασφαλισμένοι υπερεκτιμούν το κόστος της ασφάλειας ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Η ασφάλεια Ζωής είναι μόνο χρήσιμη αφού πεθάνω ….

Η ασφάλεια ζωής δίνει στην οικογένεια σου ηρεμία και οικονομική σταθερότητα αν εσύ πάθεις κάτι.  Αν και όταν δηλαδή το εισόδημα σου φύγει από την εικόνα. Η ασφάλεια ζωής μπορεί να καλύψει έξοδα όπως για παράδειγμα στεγαστικό δάνειο, άλλα ΄δάνεια, καθημερινά έξοδα, λογαριασμούς, δίδακτρα παιδιών, σπουδές παιδιών.  Για να έχει η οικογένεια σου την ψυχική ηρεμία, χρειάζεται να έχεις ετοιμάσει το σχέδιο Β (plan B).

Τα πλεονεκτήματα της Ασφάλειας Ζωής ανά 10ετία

Κάθε 10ετία φέρνει καινούριες εμπειρίες, ευκαιρίες αλλά και υποχρεώσεις.

Ασφάλεια Ζωής στα 20 σου –

Τα 20 σου είναι μια τεράστια μεταβατική περίοδος, που χαρακτηρίζεται από σημαντικά γεγονότα όπως το να τελειώσεις το σχολείο και να ξεκινήσεις την καριέρα σου.  Η αγορά ασφάλισης ζωής στα 20 είναι σημαντική γιατί σoy επιτρέπει να κλειδώσεις σε χαμηλότερο ποσοστό ασφαλίστρων, καθιστώντας το πολύ προσιτό όσο είσαι νέος/α και υγιής. Καθώς μεγαλώνεις ο κίνδυνος θανάτου αυξάνεται, όπως και τα ασφάλιστρα για την ασφάλεια ζωής.

Καθώς ξεκινάς να χτίζεις την καριέρα σου, η ασφάλεια ζωής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επενδυτική επιλογή για εξοικονόμηση χρημάτων για μελλοντικούς οικονομικούς στόχους, βοηθώντας σε στο παρόν και στο μέλλον. Επιπλέον, η ασφάλιση ζωής μπορεί να προσφέρει οικονομική προστασία στα αγαπημένα σου πρόσωπα εάν φύγεις  απροσδόκητα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ασφάλεια Ζωής στα 30 σου –

Τα 30 σου έρχονται επίσης με πολλές αλλαγές, με πολλούς να παντρεύονται, να αγοράζουν το πρώτο τους σπίτι και να κάνουν οικογένεια κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Χτίζεις τα θεμέλια της ζωής που ονειρεύεσαι!

Τα 30 σου είναι συχνά μια περίοδος που πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε σένα. Και αν κάποιος εξαρτάται οικονομικά από εσένα, πιθανότατα είσαι κάποιος που χρειάζεται ασφάλεια ζωής. Με τόσα πολλά ορόσημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η επιλογή της ασφάλισης ζωής γίνεται κρίσιμη στην περίπτωση ενός απροσδόκητου γεγονότος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  3 Ασφαλιστές που μεταδίδουν την αξία της ασφάλισης στο Tik-Tok

Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι όταν εξασφαλίσεις ασφάλιση ζωής στα 30 σου, είσαι ακόμα σχετικά νέος και υγιής, που σημαίνει ότι θα λάβεις χαμηλότερα ασφάλιστρα από ό,τι αν περιμένεις μέχρι να μεγαλώσεις περισσότερο.

Ασφάλεια Ζωής στα 40 σου –

Είσαι ήδη στην μέση ηλικία …. ουπς ναι, καλά διάβασες.  Είσαι ΄ήδη σχεδόν στα μισά ΄:-) Έχεις πλέον βάλει τις βάσεις, τα θεμέλια της ζωής σου. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να μην καθυστερήσεις. Εάν η ζωή σου περιλαμβάνει έναν σύντροφο, παιδιά, ηλικιωμένους γονείς ή συγγενείς, μια υποθήκη (ή πολλές) ή μια επιχείρηση, τότε η ασφάλεια ζωής είναι απαραίτητη για να διασφαλίσεις ότι κανείς δεν θα ζημιωθεί οικονομικά αν σου συμβεί κάτι.

Μπορείς ακόμα να βρείς ένα προσιτό συμβόλαιο ανάλογα με τις συνήθειες υγείας και την ιατρική σου κατάσταση, επομένως κλείδωσε το πριν προκύψουν τυχόν ανησυχίες. Για παράδειγμα, κάποιος στα 40 του με άριστη υγεία μπορεί να λάβει καλύτερο ποσοστό από έναν 30χρονο με προβλήματα υγείας. Ωστόσο, αναπόφευκτα καθώς μεγαλώνεις, οι ανησυχίες για την υγεία σου αυξάνονται—η απόκτηση ενός συμβολαίου θα μοιάζει σαν ένα βάρος στους ώμους σου, ειδικά με τις πρόσθετες οικονομικές υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν με αυτήν τη δεκαετία.

Ασφάλεια Ζωής στα 50 σου

Ο πρώτος μισός αιώνας ολοκληρώθηκε και τώρα ήρθε η ώρα να απολαύσεις τους καρπούς των κόπων σου! ΄Σκέφτεσαι ίσως να αγοράσεις ένα εξοχικό, ή δεύτερο σπίτι ή το αυτοκίνητο που πάντα ονειρευόσουν και ήθελες, ή κάνεις προετοιμασία  για τη συνταξιοδότηση.

Τα 50 σου έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση ότι είσαι στο σωστό δρόμο για την επίτευξη οικονομικής ασφάλειας κατά τη συνταξιοδότηση. Δεν υπάρχει τρόπος να το παρακάμψεις Η αγορά ασφάλισης ζωής στα 50 σου θα είναι πιθανώς πολύ πιο ακριβή από ό,τι θα ήταν νωρίτερα στη ζωή. Αλλά το ίδιο ισχύει και για τις ισόβιες υποχρεώσεις σου εάν δεν υπάρχει οικονομική προστασία. Είτε έχεις εξαρτώμενα παιδιά είτε άλλα μεγάλα έξοδα, όπως στεγαστικό δάνειο, επιχείρηση, υπάρχουν ακόμα πολλοί τομείς στους οποίους η ασφάλιση ζωής θα μπορούσε να βοηθήσει. Σκεψου την ασφάλιση ζωής στα 50 σου ως ένα οικονομικό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να πετύχεις, να φτιάξεις τον τρόπο ζωής που θέλεις —είναι εκεί για να βοηθήσει την οικογένειά σου σε δυσάρεστες συνθήκες αλλά και για να σε βοηθήσει να υποστηρίξεις τη συνταξιοδότησή και άλλα έξοδά σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  3 Ασφαλιστές που μεταδίδουν την αξία της ασφάλισης στο Tik-Tok

Ασφάλιση Ζωής ως Ηλικιωμένος

Για τα 60 και άνω, μπορεί να φαίνεται ότι έχει περάσει ο χρόνος σας για ασφάλεια ζωής. Αλλά μην αφήσεις το συμβόλαιο ζωής σου να λήξει ακόμη. Οι ηλικιωμένοι έχουν άμεση ανάγκη από ασφάλιση ζωής, καθώς γερνούν και σκέφτονται να οργανώσουν σχέδια για το τέλος της ζωής τους για χάρη των οικογενειών τους. Η ασφάλεια ζωής, όπως μιλήσαμε πιο πάνω,  μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη εκκρεμών χρεών ή υποθηκών και να πληρώσει για τα τελικά έξοδα, όπως τα έξοδα κηδείας. Επιπλέον, οι ανώτεροι ιδιοκτήτες (διευθυντές) επιχειρήσεων μπορεί να χρειαστούν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής ως όφελος βασικού προσώπου ή να χρηματοδοτήσουν μια συμφωνία αγοράς-πώλησης σε περίπτωση θανάτου τους.

Ένας άλλος λόγος που πρέπει να λάβεις υπόψη είναι ότι ορισμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους της μακροχρόνιας περίθαλψης. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, μπορεί να χρειάζονται βοήθεια με τις καθημερινές δραστηριότητες ζωής και η μακροχρόνια ασφάλιση φροντίδας μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους αυτής της φροντίδας. Οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν επίσης ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής για να μεταφέρουν τον πλούτο στους δικαιούχους τους, παρέχοντας έναν φορολογικά αποδοτικό τρόπο μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων στην επόμενη γενιά και αφήνοντας μια διαρκή οικονομική κληρονομιά.

Σε τελική ανάλυση, η ασφάλιση ζωής είναι πάντα μια καλή ιδέα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Σχεδόν πάντα αξίζει τον κόπο για την ηρεμία της οικογένειάς σου και την οικονομική υποστήριξη. Ανεξάρτητα από τα ορόσημα που απολαμβάνεις αυτήν τη στιγμή, η ασφάλεια ζωής είναι εκεί για να προστατεύσει οικονομικά ό,τι είναι σημαντικό για εσένα.

Πηγή/Source : Life Happens Why Life Insurance Is Worth Your While at Any Age – Life Happens

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.