1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ο ασφαλιστικός κλάδος δεσμεύεται στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Ο ασφαλιστικός κλάδος δεσμεύεται στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Ο ασφαλιστικός κλάδος δεσμεύεται στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την ίδια ημέρα που ολοκληρώθηκαν οι παγκόσμιες συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα, ο ασφαλιστικός κλάδος της Ευρώπης επιβεβαίωσε εκ νέου τη δέσμευσή του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την υπέρβαση των κενών προστασίας του κλίματος – των ανασφάλιστων ζημιών από φυσικές καταστροφές – τα οποία αυξάνονται καθώς υλοποιούνται οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η Γενική Διευθύντρια της Insurance Europe, Michaela Koller, δήλωσε:

«Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: η κλιματική αλλαγή προκαλεί πιο τακτικές και σοβαρές φυσικές καταστροφές. Μόνο το 2022, οι παγκόσμιες απώλειες έφτασαν τα 275 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Χωρίς σημαντική μείωση των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η τάση αυτή θα επιταχυνθεί. Αυτό θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες, μία από τις οποίες θα είναι ότι η ασφάλιση έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής θα γίνεται όλο και πιο δαπανηρή. Εκτός από τη μείωση των εκπομπών, είναι εξίσου σημαντικό να ενταθούν οι προσπάθειες προσαρμογής προκειμένου να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Εδώ, η κύρια ευθύνη ανήκει στις δημόσιες αρχές, αλλά ο ασφαλιστικός κλάδος έχει δεσμευτεί να διαδραματίσει τον ρόλο του, και πολλοί ασφαλιστές και ασφαλιστικές ενώσεις συμμετέχουν ήδη σε μια ολόκληρη σειρά πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της προσαρμογής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι καταιγίδες αναμένεται να γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι παράγοντες ζημιών

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι ασφαλιστικές εταιρείες συμβάλλουν στον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Ειδικότερα, ως η μεγαλύτερη ομάδα θεσμικών επενδυτών στην Ευρώπη με περιουσιακά στοιχεία άνω των 10 τρισεκατομμυρίων ευρώ, ο ασφαλιστικός κλάδος στηρίζει τη βιώσιμη μετάβαση.

Ο κλάδος εξακολουθεί επίσης να στηρίζει την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη αύξησης της ανθεκτικότητας στις καταστροφές, ανταλλάσσοντας εμπειρογνωσία σχετικά με τους κινδύνους και συνεργαζόμενος με τις κυβερνήσεις για τη μεγιστοποίηση της ασφαλιστικής κάλυψης, για παράδειγμα με τη δημιουργία αποτελεσματικών συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.