1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Anytime Blog: Τι μας διδάσκει η Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο;

Anytime Blog: Τι μας διδάσκει η Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο;

Anytime Blog: Τι μας διδάσκει η Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day), η οποία τιμάται κάθε χρόνο τις 11 Φεβρουαρίου, καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Viviane Reding και διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe, στο πλαίσιο του προγράμματος «Safer Internet» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθική χρήση του Διαδικτύου, μέσω όλων των τεχνολογικών εφαρμογών που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας.

Διαδίκτυο

Στην ανακάλυψη αυτή που λέγεται Διαδίκτυο οφείλεται η διευκόλυνση της ζωής μας σε πολλά επίπεδα, παράλληλα όμως ελλοχεύουν και κίνδυνοι για τους οποίους θα πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και να μεταδίδουμε αυτή τη γνώση και στους άλλους και κυρίως στα παιδιά που είναι περισσότερο εκτεθειμένα σ’ αυτούς.

Μία από τις μεγαλύτερες παγίδες του Διαδικτύου είναι η παραβίαση της ιδιωτικότητας, μέσω των πληροφοριών που μοιραζόμαστε, τις περισσότερες φορές χωρίς καν αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους ίδιους τους χρήστες. Ιδιαίτερα τα παιδιά, λόγω της υπερβολικής εξοικείωσής τους με τη χρήση του, είναι περισσότερο επιρρεπή στο να εμπιστεύονται οποιονδήποτε τα προσεγγίζει. Επίσης, όταν ο χρόνος που αφιερώνουμε μπροστά από μια οθόνη είναι πολύς, μας αποπροσανατολίζει από την πραγματική ζωή, γι’ αυτό και σε πολλoύς ανθρώπους παρατηρούνται φαινόμενα κατάθλιψης.

Διαδίκτυο

Η ελεύθερη ανταλλαγή πληροφοριών στο Διαδίκτυο δίνει έδαφος στην παραπληροφόρηση και δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις για θέματα που αφορούν ακόμα και ολόκληρες κοινωνίες. Παράλληλα, όμως, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσω του Διαδικτύου δίνει βήμα σε περισσότερες φωνές, φέρνοντας κοντά ανθρώπους από όλον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 Tips για προστασία των ελαστικών σας - Πώς να τα κάνετε να κρατήσουν περισσότερο

Με τη σωστή χρήση, λοιπόν, το Ίντερνετ αποτελεί ένα εκπληκτικό μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας, ένα δυνατό εργαλείο εκπαίδευσης, αλλά και ευκαιρία για ψυχαγωγία και εξερεύνηση. Κάποια από τα πλεονεκτήματά του ζήσαμε και ζούμε μέσα στην πανδημία. Η μεγαλύτερη στροφή προς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μας βοήθησε να αντιληφθούμε περισσότερο τα οφέλη της αυτοματοποίησης κάποιων διαδικασιών στην καθημερινότητά μας.

Η γνώση είναι δύναμη. Ρωτάμε, ενημερωνόμαστε και μαθαίνουμε στα παιδιά μας πώς να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με ασφάλεια. Όταν είμαστε ψηφιακά υπεύθυνοι, έχουμε πολλά να κερδίσουμε.

Ένα από αυτά είναι και ότι η Anytime μας προσφέρει κάθε στιγμή περισσότερα, με τις γρήγορες και απλές online διαδικασίες της. Προσφορά για ασφάλεια αυτοκινήτου ή σπιτιού, συμβόλαιο και αυτόματη ανανέωση έρχονται όλα στο e-mail μας, με ένα κλικ. Το ασφάλιστρο του καθενός διαμορφώνεται δυναμικά και δίκαια, με βάση τα δικά του χαρακτηριστικά, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.