1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Παιδιά στο αυτοκίνητο; Ασφαλής μετακίνηση κάθε στιγμή!

Παιδιά στο αυτοκίνητο; Ασφαλής μετακίνηση κάθε στιγμή!

Παιδιά στο αυτοκίνητο; Ασφαλής μετακίνηση κάθε στιγμή!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τι πιο ωραίο από το να έχει κανείς τα παιδιά του κοντά του και να περνάει χρόνο μαζί τους! Ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας, είτε θέλουμε είτε όχι, το περνάμε στο αυτοκίνητο τόσο για τις δικές μας υποχρεώσεις όσο και γι’ αυτές των παιδιών μας. Στο αυτοκίνητο, βέβαια, βρισκόμαστε με όλη την οικογένεια και για να πάμε μια εκδρομή, μια επίσκεψη, μια βόλτα. Αυτό που προέχει όποιος κι αν είναι ο λόγος που μετακινούμαστε είναι η ασφάλεια όλων και κυρίως αυτή των παιδιών, για την οποία έχουμε την ευθύνη εμείς να φροντίσουμε.

Πρώτος βασικός κανόνας είναι τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία, το βάρος και το ύψος τους, να κάθονται στο σωστό κάθισμα. Σημαντικό είναι, φυσικά, το κάθισμα να είναι σωστά τοποθετημένο και να ελέγχουμε ότι τα παιδιά είναι σωστά δεμένα σ’ αυτό. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος, όπως αγκαλιές, θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο. Για τα μεγαλύτερα παιδιά ισχύει ό,τι και για τους ενήλικες. Ποτέ στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνη, ανεξάρτητα από το αν κάθονται στο πίσω ή στο μπροστινό κάθισμα ή αν η απόσταση που θα διανύσουμε είναι κοντινή.

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέχουμε όταν έχουμε παιδιά στο αυτοκίνητο είναι τα ανοιχτά παράθυρα, καθώς έχουν τη συνήθεια να βγάζουν τα χέρια και τα κεφάλια τους έξω για παιχνίδι. Τους επισημαίνουμε ότι αυτό που κάνουν είναι πολύ επικίνδυνο και τους δίνουμε ως εναλλακτικές το αγαπημένο τους παιχνίδι ή αν είναι μεγαλύτερα σε ηλικία, μπορούμε να τα απασχολήσουμε βάζοντάς τους να ακούσουν την αφήγηση ενός παραμυθιού ή μουσική. Για περισσότερη ασφάλεια, επιβάλλεται οι πόρτες του αυτοκινήτου να είναι πάντοτε κλειδωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ανοίγουν μόνο από έξω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε

Αν τα παιδιά αισθάνονται δυσφορία, ζαλίζονται ή διψούν μέσα στο αυτοκίνητο, πρέπει να το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες ούτε τις ίδιες αντοχές με τους ενήλικες, οπότε θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε προετοιμασμένοι να σταθμεύσουμε σε ένα ασφαλές σημείο και να δούμε τι χρειάζονται. Η πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο είναι ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά κατά τη διάρκεια της διαδρομής, γι’ αυτό θα πρέπει να τα ρωτούμε πώς νιώθουν. Και ποτέ, μα ποτέ, δεν επιτρέπεται να αφήσουμε ένα παιδί μόνο μέσα στο αυτοκίνητο, ούτε για ελάχιστο χρονικό διάστημα!

Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι το παν και οφείλουμε να τους την παρέχουμε και στο αυτοκίνητο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Για να έχουμε όλοι ακόμα περισσότερη ασφάλεια όταν βρισκόμαστε στον δρόμο, η Anytime μας προσφέρει μοναδικά προγράμματα καλύψεων κι έτσι αισθανόμαστε την ηρεμία και την ασφάλεια που χρειαζόμαστε κάθε στιγμή και εμείς και τα παιδιά μας.

Πηγή: Anytime Blog
tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.