1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Anytime Blog: Οι πιο συχνές βλάβες του αυτοκινήτου σου το καλοκαίρι!

Anytime Blog: Οι πιο συχνές βλάβες του αυτοκινήτου σου το καλοκαίρι!

Anytime Blog: Οι πιο συχνές βλάβες του αυτοκινήτου σου το καλοκαίρι!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορεί να σου συμβούν το καλοκαίρι είναι να έχεις πάει εκδρομή ή για μπάνιο και να πάθει βλάβη το αυτοκίνητό σου μέσα στην ανυπόφορη αυγουστιάτικη ζέστη. Για να μη βρεθείς, λοιπόν, σε αυτήν τη δύσκολη θέση, καλό θα ήταν να ξέρεις ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να «βγάλει» το αυτοκίνητό σου και πώς να τα αντιμετωπίσεις – ή ακόμα καλύτερα να τα προλάβεις.

Υπερθέρμανση κινητήρα

Ο ρόλος του ψυκτικού υγρού είναι κυρίως να αποτρέπει την υπερθέρμανση του κινητήρα. Έτσι, όταν το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει η στάθμη των υγρών του κινητήρα, γι’ αυτό και η εικόνα ενός αυτοκινήτου σταματημένου στην άκρη του δρόμου με ανοιχτό το καπό και καπνούς να βγαίνουν από το ψυγείο είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο. Επομένως, καλό θα ήταν να ελέγχεις συχνά το υγρό στο ψυγείο του αυτοκινήτου, ειδικά πριν από κάποιο μεγάλο ταξίδι.

Βλάβη στον κλιματισμό

Λόγω της μη χρήσης του ψυχρού αέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, υπάρχει περίπτωση όταν ενεργοποιήσεις το κλιματιστικό το καλοκαίρι να βγαίνει ζεστός αέρας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί απλώς να χρειάζεται να προσθέσεις ψυκτικό υγρό, ώστε το κλιματιστικό να αποδώσει καλύτερα. Αν αυτό δε λύσει το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να επισκεφτείς μηχανικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε

Βλάβη στο σύστημα πέδησης

Η χαμηλή στάθμη των υγρών στα φρένα είναι και αυτή στη λίστα των πραγμάτων που μπορεί να προξενήσουν βλάβη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γι’ αυτό και πρέπει να την ελέγχεις, ειδικά πριν από μεγάλες διαδρομές. Και φυσικά, είναι απαραίτητο να ελέγχεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα –και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες– τη λειτουργία των φρένων, γιατί είναι από τα πιο σημαντικά για την ασφαλή μετακίνησή σου.

Σε καμία περίπτωση το καλοκαίρι μην ξεχνάς να ελέγχεις την πίεση των ελαστικών, ειδικά πριν φύγεις ταξίδι, να κάνεις αλλαγή λιπαντικού και φίλτρου λαδιού και αντικατάσταση στα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων, γιατί η παράλειψη σε ένα από τα παραπάνω μπορεί να είναι αιτία που θα σου δημιουργήσει προβλήματα.

Και αφού μιλήσαμε για ασφαλείς μετακινήσεις, η ασφάλιση του αυτοκινήτου σου στην Anytime είναι και θα είναι πάντα καθοριστικός παράγοντας για τα πιο ευχάριστα και ήρεμα καλοκαιρινά ταξίδια!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.