1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ancoria Insurance Public Ltd: Με εξαιρετικές επιδόσεις

Ancoria Insurance Public Ltd: Με εξαιρετικές επιδόσεις

Ancoria Insurance Public Ltd: Με εξαιρετικές επιδόσεις
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Διαβάστε την παρουσίαση της Ασφαλιστικής Εταιρείας Κλάδου Ζωής Ancoria Insurance, στο περιοδικό INBUSINESS στα πλαίσια του αφιερώματος «The best Insurtech Companies in 2022».

Συνολικά κεφάλαια ύψους €300 εκατ.

Η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα συνολικά κεφάλαια ύψους €300 εκατ. και διατηρεί Δείκτη Φερεγγυότητας ΙΙ στο 215%, πολύ υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κύριος μέτοχός της είναι το ίδρυμα υποτροφιών Sievert Larsson Scholarship Foundation, μέσω του οποίου διανέμει τα κέρδη της, για να συνδράμει στη μόρφωση νεαρών ατόμων με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Ο μεγαλύτερος συνταξιοδοτικός πάροχος στην Κύπρο

Η Ancoria Insurance δραστηριοποιείται στον τομέα των επαγγελματικών συνταξιοδοτικών σχεδίων κλάδου 7, προσφέροντας το Ancoria Pension Plan σε επιχειρήσεις οι οποίες είτε διατηρούν ταμεία προνοίας και επιλέγουν να τα μεταφέρουν κάτω από έναν επαγγελματία συνταξιοδοτικό πάροχο ή απλώς επιθυμούν να ξεκινήσουν ένα νέο συνταξιοδοτικό πλάνο για το προσωπικό τους. Το Ancoria Pension Plan διακρίνεται για τις εξαιρετικές αποδόσεις και τη διεθνή διασπορά των συνταξιο­δοτικών του ταμείων, τις ανταγωνιστικές χρεώσεις, την πλήρη ψηφιακή διαχείριση, καθώς και τη μοναδική για τα κυπρια­κά δεδομένα διαδικτυακή πλατφόρμα, Ancoria OnLine, που δίνει στα μέλη και τους εργοδότες τη δυνατότητα για ολο­κληρωμένη ηλεκτρονική διαχείριση των συνταξιοδοτικών τους ωφελημάτων. Από την έναρξη του Ancoria Pension Plan τον Δεκέμβριο του 2015, έχουν ενταχθεί σε αυτό πάνω από 250 εργοδότες και 5.000 μέλη, με τα συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση να ξεπερνούν τα €85 εκατ., εδραιώνοντας την Ancoria Insurance ως τον μεγαλύτερο πάροχο επαγγελματικών συνταξιοδοτικών σχεδίων στην κυπριακή αγορά.

Η Ancoria Insurance προσφέρει, επίσης, σε πάνω από 20.000 ιδι­ώτες πελάτες το σχέδιο οικονομικού προγραμματισμού Ancoria Life Policy, ένα ευέλικτο επενδυτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής, το οποίο η εται­ρεία παρέχει εδώ και πολλά χρόνια τόσο στην Κύπρο όσο και στην απαιτητική σουηδική αγορά. Το Ancoria Life Policy δίνει τη δυνατότητα αποταμίευσης ή/και επένδυσης για την επίτευξη οποιουδήποτε οικονομικού στόχου, είτε αυτός είναι η σύνταξη είτε η αγορά κατοικίας, οι σπουδές των παιδιών ή απλώς ένα μακρινό ταξίδι. Είναι προσιτό και ευέλικτο, αφού δεν προϋποθέτει ελάχιστα ή τακτικά ασφάλιστρα, ενώ η διαχείρισή του γίνεται διαδικτυακά, επιλέγοντας μέσα από ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών λύσεων, που μπορούν να ικανοποιήσουν οποιοδήποτε επενδυτικό προφίλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ancoria Insurance Blog: Τα μακροπρόθεσμα οφέλη της σύνθετης κεφαλαιοποίησης (ανατοκισμός)

Ψηφιακός μετασχηματισμός και πανδημία

Η Ancoria Insurance διαθέτει πολυετή εμπειρία στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για την αυτοματοποίηση διαδικασιών, την ψηφιοποίηση υπηρεσιών και την ενίσχυση της ψηφιακής εμπειρίας των πελατών της. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός υπήρξε ανέκαθεν άρρηκτα συνδεδεμένος με το επιχειρηματικό μοντέλο της Ancoria Insurance, αφού η εταιρεία εξυπηρετεί από την ίδρυσή της ένα μεγάλο αριθμό πελατών εξ αποστάσεως. Βεβαίως, πρωταρχικός της στόχος παραμένει η αναβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πελατών και η βελτίωση της συνολικής τους εμπειρίας, δίνοντας έμφαση σε παράγοντες, όπως η χρηστικότητα, η άμεση πληροφόρηση και η εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.

Για την Ancoria Insurance ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί στρατηγική επιλογή, αφού η εταιρεία διέκρινε εδώ και χρόνια πως αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος επίτευξης του στόχου της για αναβάθμιση της εξυπηρέτησης και της εμπειρίας των πελατών της.Η πανδημία απλώς επιβεβαίωσε τη σωστή κατεύθυνση που είχε επιλέξει η εταιρεία για να ψηφιοποιήσει τις διαδικασίες της και να αναβαθμίσει την πελατειακή εμπειρία με online εργαλεία, ψηφιακές υπηρεσίες και λύσεις αυτοματισμού. 

Απεριόριστες δυνατότητες της πλατφόρμας Ancoria OnLine

Σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια αναβάθμισης της πελατειακής εμπειρίας αποτελεί η καινοτόμος ηλεκτρονική πλατφόρμα, Ancoria OnLine, η οποία επιτρέπει στους πελάτες της εταιρείας να πραγματοποιούν όλες τις συναλλαγές τους διαδικτυακά και να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους γρήγορα και απλά, γεγονός που τη διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Ancoria Insurance προσφέρει ένα νέο ομολογιακό ταμείο

Η πλατφόρμα Ancoria OnLine δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στις εταιρείες, που έχουν εγγραφεί στο Ancoria Pension Plan, να διαχειρίζονται το σχέδιό τους εντελώς ψηφιακά, όπως για παράδειγμα, τη διαδικασία ένταξης και αποχώρησης μελών από το σχέδιο, ελαχιστοποιώντας έτσι το διοικητικό φόρτο. Η πλατφόρμα υποστηρίζει πολλαπλούς χρήστες με διαφορετικά δικαιώματα πρόσβασης για διασφάλιση της προστασίας των δεδομένων των μελών αλλά και για πιο αποτελεσματική διαχείριση του σχεδίου.

Τέλος, τα μέλη του Ancoria Pension Plan, καθώς και οι ιδιώτες πελάτες του Ancoria Life Policy, μπορούν μέσω του Ancoria OnLine να παρακολουθούν την αξία του λογαριασμού τους και την απόδοση των επενδύσεών τους, αλλά και να πραγματοποιούν συναλλαγές. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει από οπουδήποτε με τη χρήση του Ancoria OnLine App, της εφαρμογής για κινητά iOS και Android, που υποστηρίζει βιομετρική ταυτοποίηση για άμεση και ασφαλή πρόσβαση, ενώ έχει σχεδιαστεί με κύριο γνώμονα τη βελτιστοποίηση της ψηφιακής εμπειρίας.

Ψηφιακά εργαλεία και η ανταπόκριση των πελατών

Οι πελάτες της Ancoria Insurance, πέρα από την πλατφόρμα Ancoria OnLine, έχουν πρόσβαση και σε μία σειρά από καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, που έχει αναπτύξει η εταιρεία με σκοπό να τους προσφέρει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν ένα άνετο οικονομικά μέλλον. Τα εργαλεία αυτά μπορούν να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους και να πάρουν κατάλληλες αποφάσεις σχετικά με το επενδυτικό τους προφίλ, την πιθανή αξία των μελλοντικών αποταμιεύσεών τους, όπως επίσης και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τα φορολογικά ωφελήματα που προκύπτουν από την συνταξιοδοτική αποταμίευση.

Οι νέες τάσεις πελατειακής εμπειρίας δείχνουν ξεκάθαρα πως οι πελάτες αναζητούν ολοένα και περισσότερο προϊόντα και υπηρεσίες, με τα οποία μπορούν να αλληλεπιδρούν ψηφιακά και τους επιτρέπουν να ολοκληρώνουν την εργασία τους εύκολα, γρήγορα και με εύχρηστο τρόπο. Ψάχνουν διαρκώς για υπηρεσίες που μπορούν να απολαμβάνουν από οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε χρόνο, με τη χρήση της συσκευής που επιθυμούν. Απαιτούν πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση στα δεδομένα τους και σε πληροφορίες που τους αφορούν, ενώ παράλληλα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα ασφαλείας των δεδομένων τους. Με δεδομένα τα πιο πάνω, η ανταπόκριση που βλέπουμε από τους πελάτες μας όσον αφορά την ψηφιοποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας είναι εντυπωσιακή, αφού η πλειοψηφία της πελατειακής μας βάσης είναι όχι απλώς δεκτική στη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, αλλά την επιδιώκει και την απαιτεί. Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε και τα στοιχεία χρήσης που βλέπουμε, αφού, κατά το 2021, το 80% των συναλλαγών των πελατών της Ancoria έγιναν διαδικτυακά, ενώ περισσότερο από το 50% των πελατών χρησιμοποιεί την ψηφιακή πλατφόρμα της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Ancoria Insurance προσφέρει ένα νέο ομολογιακό ταμείο

Διευθυντική ομάδα

Διευθύνων Σύμβουλος: Τάσος Αναστάση

Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος & Οικονομική Διευθύντρια: Μαρία Κονόμου

CFA – Γενική Διευθύντρια, Διεύθυνση Προϊόντων: Ελένη Κωνσταντίνου

Γενικός Διευθυντής, Διεύθυνση Πωλήσεων: Μηνάς Μέττας

Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Λεμεσού: Κρίστης Μιχαηλίδης

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Λαοδικείας 36, 2028, Στρόβολος

Ταχυδρομικό κιβώτιο: 23415, 1683, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22551300 | Φαξ: 22498592

Ε-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.ancoria.com

Facts & Figures

Έτος ίδρυσης: 1987

Αριθμός προσωπικού: 38

Δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ: 215% (31/12/2021)

Συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση: €300εκατ.

Συνταξιοδοτικά κεφάλαια κλάδου 7 υπό διαχείριση: €85εκατ.

Αριθμός ιδιωτών πελατών: 20.000+

Αριθμός εταιρικών πελατών: 250+

Μερίδιο αγοράς: 75%+ στον Κλάδο 7

Αριθμός γραφείων στην Κύπρο: 2 (Λευκωσία και Λεμεσό)

Ίδια κεφάλαια υπό την Φερεγγυότητα ΙΙ: €28εκατ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.