1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. 85 ασφαλιστικές εταιρείες δημιουργούν το African Climate Risk Facility

85 ασφαλιστικές εταιρείες δημιουργούν το African Climate Risk Facility

85 ασφαλιστικές εταιρείες δημιουργούν το African Climate Risk Facility
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

85 ασφαλιστικές εταιρείες στην Αφρική δεσμεύτηκαν για τη δημιουργία χρηματοδοτικού εργαλείου African Climate Risk Facility (ACRF), για την παροχή κάλυψης ύψους $14 δισ., προκειμένου να βοηθηθούν οι πιο ευάλωτες κοινότητες της ηπείρου στην αντιμετώπιση κλιματικών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες και οι ξηρασίες.

Η δέσμευση για τη δημιουργία του African Climate Risk Facility (ACRF) έγινε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για το κλίμα COP27. Το ACRF θα παρέχει προστασία σε 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους από πλημμύρες, ξηρασίες και τροπικούς κυκλώνες.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες πιέζουν τους πλουσιότερους ομολόγους τους να τις βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το κόστος τέτοιων καταστροφικών συμβάντων.

Ωστόσο, το αίτημα αποζημίωσης για “απώλειες και ζημιές” (“Loss and damage”) που προκαλούνται από την υπερθέρμανση του πλανήτη έχει απορριφθεί εδώ και καιρό από τις πλούσιες χώρες, οι οποίες είναι επιφυλακτικές στο να αναλάβουν την ευθύνη για τις εκπομπές που οδηγούν στην κλιματική αλλαγή. Η Αφρική, αν και αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 4% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αναμένεται να επηρεαστεί σοβαρά από την κλιματική αλλαγή.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή, ο κ. Kelvin Massingham, Δ/ντής Κινδύνου & Ανθεκτικότητας στην FSD Africa, έναν από τους εταίρους του ACRF, δήλωσε: «Αυτή είναι η αφρικανική ασφαλιστική βιομηχανία που λέει: ας ενωθούμε και ας προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα μόνοι μας».

Πηγή: aagora.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.