1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. 4 +1 πρωτοβουλίες για μείωση των οδικών συγκρούσεων στη χώρα μας!

4 +1 πρωτοβουλίες για μείωση των οδικών συγκρούσεων στη χώρα μας!

4 +1 πρωτοβουλίες για μείωση των οδικών συγκρούσεων στη χώρα μας!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μπορεί το 2022 να ήταν η χρονιά που σημειώθηκαν οι λιγότερες θανατηφόρες συγκρούσεις στη χώρα μας παρόλα αυτά παραμένει μία μάστιγα που ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει θέσει στόχο για μείωση των θανατηφόρων από οδικές συγκρούσεις κατά 50% την περίοδο 2021-2030.

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αρκετές πρωτοβουλίες τόσο από το κράτος αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας!

Ως ένας κλάδος με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα αλλά και μία βιομηχανία που επηρεάζεται άμεσα από τις οδικές συγκρούσεις, αρκετές εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου έχουν εντάξει στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενέργειες που στόχο έχουν με τη σειρά τους τη μείωση των οδικών συγκρούσεων και ειδικά των θανατηφόρων.

Πιο κάτω μαζέψαμε μερικές από τις πιο πρόσφατες ενέργειες που έκαναν μερικές από τις εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου!

Δωρεάν συσκευές αλκοτέστ από την Trust Insurance

Την ετήσια διάθεση ατομικών συσκευών αλκοτέστ ξεκίνησε από πέρσι και συνεχίζει η Trust Insurance, μία ενέργεια που προκάλεσε θετικά σχόλια αφού έχει στόχο να συμβάλει ουσιαστικά αντιμετωπίζοντας μία από τις κύριες αιτίες των θανατηφόρων ατυχημάτων, αυτή της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε

Όραμα της Εταιρείας είναι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, κάθε όχημα να διαθέτει μια ατομική συσκευή αλκοτέστ, η οποία θα βρίσκεται στη διάθεση του οδηγού ανά πάσα στιγμή.

Η συσκευή αυτή θα επιτρέπει στους οδηγούς να αποδείξουν, ότι μπορούν να πιάσουν τιμόνι με ασφάλεια για τους ίδιους, τους συνεπιβάτες, αλλά και τους γύρω τους.

«Οι αριθμοί αλλάζουν» από την Anytime

Έχοντας ως όραμά τη δημιουργία μίας καλύτερης οδικής κουλτούρας και την ευαισθητοποίηση όλων στα θέματα της οδικής ασφάλειας, η Anytime εγκαινίασε μέσα στο 2022 την καμπάνια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Οι αριθμοί αλλάζουν».

Η εκστρατεία έχει σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, έτσι ώστε όλοι μαζί να κλείσουμε τον δρόμο στα τροχαία ατυχήματα, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι δρόμοι είναι φτιαγμένοι για να στηρίζουν τη ζωή και όχι να τη σταματούν.

«Κάποιος σε περιμένει στο σπίτι» από τις Γενικές Ασφάλειες

Η εκστρατεία ενημέρωσης των Γενικών Ασφάλειών «Κάποιος σε περιμένει στο σπίτι» είχε στόχο  να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για θέματα οδικής ασφάλειας και εμπίπτει στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

Τρείς μικρές ταινίες ξεδιπλώνουν τον ανθρώπινο πόνο, όπως αυτός  εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των ανθρώπων που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της διάσωσης μετά από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Πολλαπλές ενέργειες από την CNP Ασφαλιστική

Κάτω από το μήνυμα «Για να μην αφήσουμε τα όνειρα μας να γίνουν συντρίμμια» η CNP Ασφαλιστική στηρίζει κάθε χρόνο διάφορες δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας!

Στην πιο πρόσφατη της ενέργεια, η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ σε συνεργασία με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έστειλαν το μήνυμα της οδικής ασφάλειας στους εθνοφρουρούς.

Η δράση, εντασσόταν στην κατεύθυνση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν ο Όμιλος CNP CYPRUS και οι εταιρείες του, CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και CNP CYPRIALIFE, για ισχυρό θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ως αποτέλεσμα υπεύθυνης επιχειρηματικής πρακτικής.

Μία νέα πρωτοβουλία που θέλει να μειώσει τα δυστυχήματα στη χώρα μας!

Μία νέα πρωτοβουλία σε αυτόν τον τομέα, μας αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του στη σελίδα μας ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Lambros Papasavvas & Co Ltd, κ. Λάμπρος Παπασάββας.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με ένα ερευνητικό κέντρο και ένα πανεπιστήμιο της χώρας μας και έχει στόχο τη δραστική μείωση των δυστυχημάτων στη χώρα μας μέσω της καταγραφής και ανάλυσης των πιο μελανών σημείων που προκαλούνται αυτά τα περιστατικά.

Πρόκειται για ένα νέο έργο που εμπίπτει κάτω από την ομπρέλα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και που σκοπό έχει να μειώσει τα θανατηφόρα ατυχήματα στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα Παγκύπρια Αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE

Το έργο αφορά την ανάπτυξη ενός λογισμικού περισυλλογής δεδομένων με σκοπό την καταγραφή των μελανών σημείων του οδικού μας δικτύου στα οποία προκαλούνται δυστυχήματα.

Το πρόγραμμα αυτό θα συλλέγει συνεχώς δεδομένα από τρεις διαφορετικές πηγές, ξεκινώντας από το κοινό που θα μπορεί εύκολα και απλά να καταγράψει ένα σημείο που το θεωρεί επικίνδυνο για πρόκληση δυστυχημάτων, την αστυνομία και τις ασφαλιστικές εταιρείες που για εμάς είναι ο βασικός συντελεστής της προσπάθειας αυτής.

Αφού θα καταγράφονται τα σημεία αυτά, η εταιρεία θα αξιολογούμε τα δεδομένα και θα κάνει ειδική επιστημονική έρευνα με τα αποτελέσματα να δημοσιεύονται αλλά και να δίνονται στους κρατικούς φορείς. Η ανάλυση θα αφορά αιτιολόγηση των λόγων που αυτό το σημείο θεωρείται μελανό αλλά και των αλλαγών που θα πρέπει να γίνουν για να καταστεί ασφαλέστερο. 

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.