1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφαλίσεις Επιχειρήσεων
  6. »
  7. 10 λόγοι που κάθε επιχείρηση χρειάζεται Cyber Insurance!

10 λόγοι που κάθε επιχείρηση χρειάζεται Cyber Insurance!

10 λόγοι που κάθε επιχείρηση χρειάζεται Cyber Insurance!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια αλλά και η ώθηση που έδωσε στις επιχειρήσεις η πανδημία έτσι ώστε να μετεξελιχθούν ψηφιακά, συνέτειναν στην εκτόξευση των κυβερνοεπιθέσεων. Σύμφωνα με στοιχεία της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας, 46% των επιχειρήσεων στη χώρα μας δέχθηκαν κάποια επίθεση ή παραβίαση το 2022 ενώ τους τελευταίους μήνες γίναμε όλοι μάρτυρες κυβερνοεπιθέσεων σε καίριους κυβερνητικούς οργανισμούς.

Εάν είσαι επιχειρηματίας και τα πιο πάνω δεν σε έχουν πείσει να κάνεις μέχρι σήμερα ένα συμβόλαιο κυβερνοασφάλισης, πιο κάτω θα βρεις 10 λόγους που επιβάλουν σε κάθε επιχείρηση να είναι προστατευμένη με ένα συμβόλαιο Cyber Insurance!  

Οι 10 πιο κάτω λόγοι προέκυψαν μέσα από έρευνα που έκανε η ασφαλιστική εταιρεία HSB που εξειδικεύετε σε ασφαλίσεις στον κυβερνοχώρο και είναι μέλος του αντασφαλιστικού κολοσσού Munich Re.

Μία κυβερνοεπίθεση κάθε 20 δευτερόλεπτα

Σύμφωνα με στοιχεία της HSB ανά τον κόσμο, μία επιχείρηση πέφτει θύμα κυβερνοεπίθεσης κάθε 20 δευτερόλεπτα. Με λίγα λόγια είναι πιο πιθανόν να πέσεις θύμα χάκερ παρά να υποστείς ζημιές από μία πλημμύρα ή πυρκαγιά.

Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο αλλάζουν συνεχώς

Όσο η τεχνολογία εξελίσσετε, τόσο οι κίνδυνοι που απειλούν τις επιχειρήσεις και τα δεδομένα που χρησιμοποιούν αυξάνονται. Το γεγονός αυτό κάνει την ανάγκη ασφάλισης από νέους και εξελισσόμενους κινδύνους γίνεται επιτακτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να συμμετάσχετε στο 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Μία παραβίαση δεδομένων μπορεί να είναι καταστροφική

Ο χειρότερος εφιάλτης από μία κυβερνοεπίθεση δεν είναι άλλος από τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των πελατών μιας επιχείρησης ή διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν την επιχείρηση και μπορεί να την πλήξουν αν δημοσιοποιηθούν. Ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να επιφέρει υψηλού κόστους ζημιές τόσο οικονομικές όσο και για τη φήμη της εταιρείας. Ιδιαίτερα σε μικρές επιχειρήσεις αυτό μπορεί να τις οδηγήσει στο κλείσιμο.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου οργανώνονται

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι σήμερα πολύ οργανωμένο αφού οι εγκληματίες δημιουργούν εγκληματικές ομάδες και οργανώσεις με χάκερς από όλο τον κόσμο. Είναι βέβαιο ότι καμία επιχείρηση δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει πλέον τους κινδύνους αυτούς.

Όλες οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν

Εάν η επιχείρηση σου χρησιμοποιεί υπολογιστή, tablet, smartphone ή απλά έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις καθημερινές της δραστηριότητες τότε αποτελεί ένα πιθανό θύμα κυβερνοεπίθεσης. Οι ηλεκτρονικές συσκευές που όλα τα στελέχη των εταιρειών χρησιμοποιούν σήμερα, είναι τα σημεία εισόδου των εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Δεν κινδυνεύουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις

Μία παρανόηση που υπάρχει γενικά ανάμεσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ότι δεν κινδυνεύουν λόγο του μεγέθους τους. Στοιχεία δείχνουν ότι οι μισές από τις κυβερνοεπιθέσεις έχουν στόχο μικρές επιχειρήσεις αφού οι εγκληματίες ψάχνουν για κενά ασφάλειας που στις μικρές επιχειρήσεις είναι πιο συχνά, λόγο αδυναμίας των επιχειρήσεων να πάρουν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κυβερνοασφάλεια: Βασικές έννοιες και πρακτικές

Η Κυβερνοασφάλιση συμφέρει

Εάν συγκρίνει κάποιος το πιθανό κόστος που θα έχει μία επιχείρηση από μία κυβερνοεπίθεση με το κόστος που θα πρέπει να πληρώνει για την ασφάλιση της από αυτούς τους κινδύνους, θα καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον του να είναι ασφαλισμένος και ας μη συμβεί ποτέ τίποτα.

Δεν είναι μόνο οι χάκερς

Ένα συμβόλαιο κυβερνοασφάλισης θα βοηθήσει την επιχείρηση να αντιμετωπίσει και περιστατικά ακούσιας διαρροής δεδομένων από τους εργαζόμενους της.

Οι επιχειρήσεις δεν έχουν προϋπολογισμό για τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο

Εάν μία επιχείρηση δεν έχει ασφάλιση για να καλύψει τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, τότε είναι πολύ πιθανών μία τέτοια ζημιά να θέσει τη μικρή επιχείρηση σε μεγάλο κίνδυνο και να κινδυνεύσει με τερματισμό της λειτουργίας της.

Τα συμβόλαια Cyber Insurance είναι περιεκτικά

Η πλειοψηφία των συμβολαίων που είναι διαθέσιμα στην αγορά περιέχουν μία μεγάλη γκάμα καλύψεων από επιθέσεις σε υπολογιστές, διαρροή δεδομένων, αστική ευθύνη και διακοπή εργασιών. Το συμβόλαιο ασφάλισης του Πλατινένιου Χορηγού αυτού του Αφιερώματος, της Trust Insurance, μπορεί να σας δώσει τις λύσεις που ψάχνετε και να προσφέρει προστασία στην επιχείρηση σας!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.