1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Υπόλογος ο Τραμπ για απάτη εις βάρος τραπεζών και ασφαλιστών

Υπόλογος ο Τραμπ για απάτη εις βάρος τραπεζών και ασφαλιστών

Υπόλογος ο Τραμπ για απάτη εις βάρος τραπεζών και ασφαλιστών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

 Σοβαρή νομική ήττα υπέστη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ καθώς κρίθηκε υπόλογος σε υπόθεση απάτης στη Νέα Υόρκη.

Ο δικαστής Άρθουρ Ενγκορόν, αποφασίζοντας σε αγωγή που είχε ασκήσει η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, διαπίστωσε ότι ο Τραμπ ενώ έχτιζε την αυτοκρατορία ακινήτων που τον «εκτόξευσε» στον Λευκό Οίκο διέπραττε επί χρόνια απάτη εις βάρος τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων, υπερεκτιμώντας μαζικά τα περιουσιακά του στοιχεία και υπερβάλλοντας την πραγματική τους αξία σε έγγραφα που χρησιμοποιούνταν για τη σύναψη συμφωνιών και την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Ο δικαστής διέταξε επίσης την ακύρωση των επιχειρηματικών αδειών του Οργανισμού Τραμπ και άλλων κατηγορούμενων εταιρειών καθιστώντας από δύσκολη έως αδύνατη τη δραστηριοποίησή τους στη Νέα Υόρκη και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να έχει έναν ανεξάρτητο ελεγκτή, που θα επιβλέπει τις δραστηριότητες του Οργανισμού Τραμπ. Ο δικαστής Ένγκορον επέβαλε εξάλλου κυρώσεις στους δικηγόρους του Τραμπ με το σκεπτικό ότι συνέβαλαν στην «απείθαρχη» συμπεριφορά των πελατών τους και παρουσίασαν «παράλογα» νομικά επιχειρήματα κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η απόφαση του δικαστή Ένγκορον του πολιτειακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης συνιστά πλήγμα για τον Τραμπ, περιορίζοντας εν πολλοίς την προγραμματισμένη για τις 2 Οκτωβρίου δίκη στον ορισμό της αποζημίωσης που θα κληθούν να καταβάλουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα τον Σεπτέμβριο του 2022, κατηγορώντας τον ίδιο, τα ενήλικα τέκνα του και τον Οργανισμό Τραμπ ότι ψεύδονταν επί μια δεκαετία σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία τους προκειμένου να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερους όρους τραπεζικών δανείων και ασφάλισης. Όπως ανέφερε, ο Τραμπ διόγκωσε την περιουσία του κατά 2,23 δισεκ. δολάρια – και σε μια περίπτωση κατά 3,6 δισεκ. δολάρια – στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δόθηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, το ρετιρέ στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν, διάφορα κτίρια γραφείων και γήπεδα γκολφ.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον αποφάνθηκε τρεις μήνες αφότου εφετείο της Νέας Υόρκης περιόρισε το εύρος των κατηγοριών που περιλαμβάνονταν στην αγωγή της γενικής εισαγγελέως Λετίσια Τζέιμς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε εκ νέου στο εφετείο, κατηγορώντας Ένγκορον και Τζέιμς ότι αγνόησαν την ετυμηγορία για περιορισμό της αγωγής. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του εφετείου για αυτό το αίτημα.

Παρά τις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται ως φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.