1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ξεκινά σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης – Στόχος η ευαισθητοποίηση του...

Ξεκινά σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης – Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού!

Ξεκινά σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης – Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ξεκινά σήμερα 28 Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης που διοργανώνουν 12 ευρωπαϊκές ενώσεις, μεταξύ των οποίων και η Insurance Europe.

Η δράση αυτή έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόκληση του συνταξιοδοτικού ζητήματος αλλά και τη δημιουργία βήματος για συζήτησή μεταξύ των ενδιαφερομένων φορέων και των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής με σκοπό την εύρεση πιθανών λύσεων που θα διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι στην Ευρώπη θα έχουν επαρκείς και βιώσιμες συντάξεις σήμερα και αύριο.

Οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Συνταξιοδότησης, θα με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Thon Hotel EU στις Βρυξέλλες και η οποία θα περιλαμβάνει ομιλίες από την Ευρωπαία επίτροπο για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την Ένωση Κεφαλαιαγορών, Mairead McGuinness και τον Nicolas Schmit, Ευρωπαίο επίτροπο Εργασίας και Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Η σημερινή εναρκτίρια εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης μία ανοικτή συζήτηση με την επικεφαλής της EIOPA, Petra Hielkema, θα συντονίσει η Maria Demertzis από τον οργανισμό Bruegel.

Η 2η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα  Συνταξιοδότησης πραγματοποιείται εν μέσω των συνεχιζόμενων δημογραφικών αλλαγών, οι οποίες σε συνδυασμό με τους  δημοσιονομικούς και οικονομικούς περιορισμούς, ασκεί πίεση στα συνταξιοδοτικά συστήματα. Το γεγονός ότι οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν αυξανόμενα ποσοστά φτώχειας μεταξύ των ηλικιωμένων και η επίμονη κοινωνική ανισότητα επιβεβαιώνει την ανάγκη εξασφάλισης επαρκούς συνταξιοδοτικού εισοδήματος για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η ΕΕ να παραμείνει στην πορεία για την υλοποίηση του Solvency II, ζητά η ασφαλιστική βιομηχανία

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Συνταξιοδότησης, οι συμμετέχοντες οργανισμοί διοργανώνουν εκδηλώσεις, με στόχο μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα να αγγίξουν διαφορετικές οπτικές γωνίες του συνταξιοδοτικού προβλήματος. Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στη νέα ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Συνταξιοδότησης εδώ.

Στους συμμετέχοντες οργανισμούς περιλαμβάνονται οι: Association for Financial Markets in Europe (AFME), AGE Platform Europe, BETTER FINANCE, Cross Border Benefits Alliance – Europe (CBBA-Europe), ETS Project Consortium, European Association of Paritarian Institutions (AEIP), European Banking Federation (EBF), EFAMA, Federation of European Securities Exchanges (FESE), Insurance Europe, Invest Europe και PensionsEurope.

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Συνταξιοδότησης, το Cyprus Insurance WEBTV θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 6:00μμ, μία εκπομπή με θέμα «Το μέλλον του συνταξιοδοτικού και τις λύσεις που προσφέρει ο ασφαλιστικός τομέας».

Φιλοξενούμενοι του Παναγιώτη Σοφοκλέους, στην 6η εκπομπή Insurance Talks Live, θα είναι Αβραάμ Πεκρής, Γενικός Διευθυντής της Eurolife και Ανδρεανή Καλλιμάχου, Γενική Διευθύντρια της CNP Cyprialife.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται όπως πάντα ζωντανά από το κανάλι του Cyprus Insurance WEBTV στο Youtube καθώς και από την σελίδα του Cyprus Insurance News σε Facebook και Linkedin.

Κάντε Subscribe στο κανάλι μας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα όσα ενδιαφέροντα για την ασφάλιση ετοιμάζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδηγία IRRD: Οι ασφαλιστικές ζητούν χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή της

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.