1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα Επιθεωρήσεων της χρονιάς

Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα Επιθεωρήσεων της χρονιάς

Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα Επιθεωρήσεων της χρονιάς
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

To Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ), εφαρμόζοντας τις σχετικές νομοθεσίες, τις διοικητικές ρυθμίσεις και τις κυβερνητικές οδηγίες έχει καθορίσει Στρατηγικούς στόχους και συγκεκριμένες Δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Το Πρόγραμμα Επιθεωρήσεων στα θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία ετοιμάζεται στο πλαίσιο υλοποίησης του 1ου Στρατηγικού Στόχου του ΤΕΕ που αφορά στη «Διασφάλιση της Ασφάλειας και της Υγείας στον Εργασιακό χώρο».

Το Πρόγραμμα Επιθεωρήσεων του 2024-2025 έχει ειδικά προσαρμοστεί ώστε να λαμβάνει υπόψη την ανάγκη στόχευσης σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν αυξητική τάση του δείκτη συχνότητας ατυχημάτων. Για να καταστεί δυνατή η περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της απόδοσης του Συστήματος Επιθεώρησης σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία απαιτείται, αξιοποιώντας όσο είναι δυνατόν τους διαθέσιμους πόρους, καλύτερος προγραμματισμός, συστηματική παρακολούθηση και δομημένη αξιολόγηση των επιθεωρήσεων μέσω της χρήσης συγκεκριμένων στρατηγικών, ποσοτικών και ποιοτικών δεικτών.

Σύμφωνα με τις στρατηγικές προτεραιότητες, το Πρόγραμμα Επιθεωρήσεων για το 2024 δίνει ιδιαίτερη έμφαση, μεταξύ άλλων, στην επιτήρηση της εφαρμογής της νομοθεσίας για ασφάλεια και υγεία στην εργασία στον κατασκευαστικό τομέα, στον τομέα της μεταποίησης, στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό τομέα, στις μονάδες παρασκευής, επεξεργασίας και αποθήκευσης επικίνδυνων χημικών ουσιών περιλαμβανομένου και του τομέα παροχής νερού, επεξεργασίας λυμάτων, διαχείρισης αποβλήτων και δραστηριοτήτων εξυγίανσης, στις νοσηλευτικές δραστηριότητες, καθώς και στην επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων έναντι της ορθοστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της CNP Ασφαλιστική για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας 2024

Επιπρόσθετα, το 2024 θα συνεχίσει η διεξαγωγή επιθεωρήσεων ελέγχου της διαχείρισης θεμάτων ασφάλειας και υγείας, επιβολής όρων για τα θέματα ασφάλειας και υγείας στο πλαίσιο διαβούλευσης με τις αρμόδιες Αρχές για έκδοση πολεοδομικής άδειας / άδειας οικοδομής / πιστοποιητικού έγκρισης και εξέτασης αιτήσεων έκδοσης βεβαίωσης εγγραφής υποστατικών, εγκαταστάσεων, επιχειρήσεων και χώρων εργασίας, καθώς και ελέγχου της ασφαλούς αποθήκευσης πετρελαιοειδών και της προστασίας των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση.

Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των επιθεωρήσεων: Επιθεώρηση εργασίας

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.