1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Την θέση της σχετικά με την αναθεώρηση της Φερεγγυότητας II δημοσίευσε...

Την θέση της σχετικά με την αναθεώρηση της Φερεγγυότητας II δημοσίευσε η Insurance Europe!

Την θέση της σχετικά με την αναθεώρηση της Φερεγγυότητας II δημοσίευσε η Insurance Europe!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe δημοσίευσε την απάντησή της στη διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βελτίωση της νομοθεσίας σχετικά με τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του κανονιστικού πλαισίου φερεγγυότητας ΙΙ.

Μολονότι οι προτάσεις της Επιτροπής περιλαμβάνουν μια σειρά χρήσιμων και αναγκαίων αλλαγών, περιλαμβάνουν επίσης στοιχεία που θα υπονόμευαν τις βελτιώσεις και/ή θα πρόσθεταν κόστος που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Ενώ η Φερεγγυότητα ΙΙ έχει ανταποδώσει πολλά από τα οφέλη που προβλέπονταν πριν την εφαρμογή της, το πλαίσιο απαιτεί βελτιώσεις, καθώς δεν αντικατοπτρίζει σωστά το μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό μοντέλο των ασφαλιστών.

Αυτό έχει ως αποτελέσματα τις υπερβολικές κεφαλαιακές επιβαρύνσεις και τη μεταβλητότητα της φερεγγυότητας για τους ευρωπαίους ασφαλιστές. Έχει επίσης δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό και, σε ορισμένες περιπτώσεις περιττό, λειτουργικό βάρος για τους ασφαλιστές.

Οι ελλείψεις αυτές έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τους καταναλωτές, τόσο άμεσα μέσω αυξημένου κόστους και λιγότερο βέλτιστων επενδύσεων όσο και έμμεσα λόγω της μειωμένης διαθεσιμότητας και εγγυήσεων του προϊόντος. Περιορίζουν επίσης την ικανότητα του ασφαλιστικού τομέα να συμβάλει στις πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ.

Η αναθεώρηση της φερεγγυότητας II δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε θεμελιώδη αναθεώρηση του συστήματος. Αντίθετα, απαιτείται περιορισμένος αριθμός εστιασμένων αλλαγών που θα οδηγήσουν, συνολικά, σε δικαιολογημένη και αναγκαία μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων και της μεταβλητότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ

Οι σωστές αλλαγές θα κάνουν το σύστημα να βασίζετε περισσότερο στον κίνδυνο, ευθυγραμμίζοντας το καλύτερα με τους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστές. Αυτό θα επιτρέψει στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό τομέα να διατηρήσει τη μακροπρόθεσμη προσφορά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και προϊόντων προς όφελος των πελατών και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο του στη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία και άλλους πολιτικούς στόχους της ΕΕ και να ανταγωνιστεί διεθνώς.

Η επανεξέταση φερεγγυότητας ΙΙ θα πρέπει:

  • Να διορθώσει τις υπερβολικές κεφαλαιακές απαιτήσεις και την τεχνητή μεταβλητότητα για τις μακροπρόθεσμες επιχειρηματικές δραστηριότητες ευθυγραμμίζοντας τις μετρήσεις με τους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστές, διατηρώντας παράλληλα τους πελάτες πολύ καλά προστατευμένους.
  • Βελτίωση της αναλογικότητας και αποφυγή αύξησης του κόστους και του λειτουργικού φόρτου.
  • Διατήρηση της υφιστάμενης, καλά σχεδιασμένης εποπτικής κλίμακας παρέμβασης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.