1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Κατοικίας 2022
  6. »
  7. Τι θα συμβεί αν ασφαλίσω το σπίτι μου σε δύο εταιρείες;

Τι θα συμβεί αν ασφαλίσω το σπίτι μου σε δύο εταιρείες;

Τι θα συμβεί αν ασφαλίσω το σπίτι μου σε δύο εταιρείες;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σίγουρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά ή που πρέπει κάποιος να πράττει αλλά σε αυτό το άρθρο θα σας απαντήσουμε το ερώτημα τι θα συμβεί εάν κάποιος ηθελημένα ή κατά λάθος ασφαλίσει την οικία του σε δύο ή περισσότερες εταιρείες.

Ας ξεκινήσουμε από το πιο βασικό! Σε όσες εταιρείες και να ασφαλίσουμε το σπίτι μας, η συνολική αποζημίωση που θα εισπράξουμε μετά την έλευση κάποιου κινδύνου δεν θα υπερβαίνει την πραγματική ζημιά στην κατοικία μας. Δηλαδή εάν έχουμε το σπίτι μας ασφαλισμένο σε δύο εταιρείες και έχουμε μία ζημιά ύψους 10,000 ευρώ, η κάθε εταιρεία θα πληρώσει από 5,000.

Ουσιαστικά, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος κάποιος να ασφαλίσει το σπίτι του σε δύο εταιρείες παρότι δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να τον εμποδίζει νοούμενου ότι το δηλώσει και στις δύο εταιρείες.

Εκείνο που είναι συνηθισμένο σε κάποιες περιπτώσεις, όπου ο κίνδυνος είναι μεγάλος είναι η συνασφάλιση της περιουσίας από δύο ή περισσότερες εταιρείες.

Η συνασφάλιση εφαρμόζεται όταν το μέγεθος του κινδύνου είναι τέτοιο που μία ασφαλιστική εταιρεία δεν επιθυμεί ή δεν μπορεί να αναλάβει τον συγκεκριμένο κίνδυνο από μόνη της και αντί να τον απορρίψει κρατά μόνο ένα μέρος για λογαριασμό της και το υπόλοιπο το διαμοιράζει σε συνεννόηση με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες που θέλουν να συμμετάσχουν στην ανάληψη του συγκεκριμένου κινδύνου.

Η συνασφάλιση έχει το πλεονέκτημα ότι διατηρεί τον πελάτη ευχαριστημένο αφού δεν θα έχουμε απορρίψει το αίτημα του για ασφάλιση και γίνεται αμοιβαία ανταλλαγή εργασίας μεταξύ των συνασφαλιστών. Στα μειονεκτήματα ο χρόνος που απαιτείται για την διεκπεραίωση της συναλλαγής και ότι στην περίπτωση απαίτησης ο πελάτης έχει να κάνει με περισσότερες από μία εταιρείες, όπου θα διευθετήσουν ξεχωριστή πληρωμή.

Συνοψίζοντας λοιπόν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασφαλίσουμε το σπίτι μας σε δύο εταιρείες εκτός και εάν η αξία του είναι τόσο μεγάλη που καμία εταιρεία δεν αναλαμβάνει από μόνη της τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.