1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Θετική ανάπτυξη αναμένεται για τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη παρά τον...

Θετική ανάπτυξη αναμένεται για τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη παρά τον επίμονο πληθωρισμό!

Θετική ανάπτυξη αναμένεται για τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη παρά τον επίμονο πληθωρισμό!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Παρά την πτώση, ο πληθωρισμός αναμένεται να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες του Γενικού Κλάδου, ωστόσο η S&P Global Ratings πιστεύει ότι θα συνεχιστούν οι υψηλές αποδόσεις!

Οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετωπίζουν πολυάριθμες προκλήσεις που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη, τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και τις επενδύσεις. Ωστόσο, η κεφαλαιακή τους ισχύς, η ρευστότητα και τα αυξανόμενα ποσοστά επανεπένδυσης αντισταθμίζουν αυτά τα εμπόδια, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης.

Οι επιπτώσεις της υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης, πρόσθεσαν οι αναλυτές της S&P, θα υλοποιηθούν στις κορυφαίες γραμμές των ασφαλιστικών εταιρειών, αλλά ο οίκος θεωρεί ότι αυτό είναι ουδέτερο για τις αξιολογήσεις του.

«Παραμένουμε επιφυλακτικοί σχετικά με τις μη ρευστοποιήσιμες επενδύσεις των ασφαλιστών ζωής σε ακίνητα, ιδιωτικές πιστώσεις και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν το 2023-2025», δήλωσε ο Volker Kudszus, επικεφαλής του τομέα της S&P Global Ratings για τις ασφαλιστικές αξιολογήσεις.

Προσθέτοντας: «Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι ασφαλιστές γενικού κλάδου που αξιολογούμε προσάρμοσαν τις πρακτικές τιμολόγησης και διατήρησης στον συνεχιζόμενο υψηλό πληθωρισμό, αλλά ορισμένοι υστερούν».

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι ασφαλιστές του γενικού κλάδου θα συνεχίσουν να έχουν ισχυρές επιδόσεις, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής τη χρονιά αυτή. Παρά την υποτονική αύξηση του ΑΕΠ και την αύξηση της έκθεσης, όπως σημείωσε ο Kudszus, πολλές ασφαλιστικές εταιρείες εφάρμοσαν με επιτυχία αυξήσεις ασφαλίστρων για να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό.

Η S&P αναμένει ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα μειωθεί στο 2,7% το 2024 από 5,8% το 2023 και στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μειωθεί στο 2,4% από 7,0%.

Ο οίκος αξιολόγησης πρόσθεσε: «Μετά τις αυξήσεις των ασφαλίστρων από τους κύριους ασφαλιστές το 2021, το 2022 και το 2023, οι αντασφαλιστές επωφελούνται από μια σκληρή αγορά και εμφανίζουν επιτυχημένες ανανεώσεις με διψήφιες αυξήσεις ασφαλίστρων.

Όσον αφορά τις ασφάλειες ζωής, οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς υπάρχουν επενδυτικές ανησυχίες, σύμφωνα με την έκθεση.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.