1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Σύσσωμος ο Ευρωπαϊκός ασφαλιστικός κλάδος κατά των διακρίσεων στους χώρους εργασίας

Σύσσωμος ο Ευρωπαϊκός ασφαλιστικός κλάδος κατά των διακρίσεων στους χώρους εργασίας

Σύσσωμος ο Ευρωπαϊκός ασφαλιστικός κλάδος κατά των διακρίσεων στους χώρους εργασίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με χθεσινή τους κοινή δήλωση οι κοινωνικοί εταίροι του ασφαλιστικού κλάδου της Ευρώπης (Insurance Europe, Bipar, Amice και UNI Europa Finance), δεσμεύτηκαν να ενθαρρύνουν τη διαφορετικότητα, την ένταξη και την απαγόρευση των διακρίσεων στους χώρους εργασίας αλλά και να προωθήσουν αυτές τις αξίες σε ολόκληρη την βιομηχανία μέσω ενός δημόσιου διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Η κοινή δήλωση καλύπτει τους εξής τρεις σημαντικούς τομείς:

Ίσες ευκαιρίες στον χώρο εργασίας — Οι εταίροι θέλουν να ενθαρρύνουν τη διαφορετικότητα του προσωπικού σε όλους τους τομείς απασχόλησης. Είναι ζωτικής σημασίας να παρέχεται στους εργαζομένους ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες σταδιοδρομίας και ανάπτυξης, καθώς και πρόσβαση σε θέσεις σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας, συμπεριλαμβανομένων των ανώτατων.

Ποικιλομορφία και ένταξη στον χώρο εργασίας — Τα μέτρα για την πρόληψη των διακρίσεων εις βάρος όλων των προστατευόμενων ομάδων (συμπεριλαμβανομένων των LGBTI+, των τρανς και των διαφυλικών εργαζομένων, των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας και των εργαζομένων με αναπηρίες) θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και πολιτικής. Οι χώροι εργασίας με σεβασμό, ανεκτικότητα και χωρίς αποκλεισμούς είναι καίριας σημασίας για την ικανοποίηση, τη δέσμευση και την ενδυνάμωση των εργαζομένων και για την ανάπτυξη, την επιτυχία, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ

Δράσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων — Οι κοινωνικοί εταίροι θα προωθήσουν και θα υποστηρίξουν πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων και την προστασία κάθε εργαζομένου που έχει πέσει θύμα τέτοιων διακρίσεων· ενώ θα συνεχίσουν να ευαισθητοποιούν σε όλα τα επίπεδα σχετικά με την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την ένταξη και την καταπολέμηση των διακρίσεων στον χώρο εργασίας.

Δείτε ολόκληρη την δήλωση πιο κάτω.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.