1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Συνεχίζεται η πτώση των επενδυτικών ταμείων – Δείτε τα αποτελέσματα για...

Συνεχίζεται η πτώση των επενδυτικών ταμείων – Δείτε τα αποτελέσματα για τον μήνα Ιούλιο

Συνεχίζεται η πτώση των επενδυτικών ταμείων – Δείτε τα αποτελέσματα για τον μήνα Ιούλιο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Συνέχεια στην πτωτική τάση των επενδυτικών ταμείων των ασφαλιστικών εταιρειών δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε ο  Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) και που αφορούν τον μήνα Ιούλιο 2022.

Τα στοιχεία του συνδέσμου καταδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες τα επενδυτικά ταμεία λόγο και της διεθνούς οικονομικής ρευστότητα που παρατηρείται τους ειδικότερα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 92 επενδυτικών ταμείων, στις 31 Ιουλίου 2022, τα 73 είχαν αρνητικές αποδόσεις για τους τελευταίους 12 μήνες, 15 ταμεία είχαν θετικές αποδόσεις ενώ 4 ταμεία δεν παρουσίασαν καμία μεταβολή.

Από τα 10 μεγαλύτερα ταμεία που ανήκουν στις εταιρείες CNP CyprialifeEurolife και Universal Life, 8 είχαν αρνητικές αποδόσεις, 1 θετική απόδοση και 1 ταμείο παρέμεινε σταθερό.

Αρνητικές επιδόσεις είχαν το «Secure» (-7,86%), «Balanced» (-8,72) και το «CYPRIALIFE» (-6,74%) της CNP Cyprialife, το «Εισοδηματικό – Income Fund» (-4,87%) και το «Μικτό – Balanced Fund» (-1,58%)  της Eurolife όπως επίσης το «Property Fund» (-3,55%), το «Security Fund» (-6,46%) και το «Growth Fund» (-7,07%) της Universal Life.

Οριακή θετική αποδόση είχε μόνο το  «Δυναμικό – Growth Fund» (+0,07%) της Eurolife ενώ σταθερό παρέμεινε το «INCOME FUND» της CNP Cyprialife.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Generali: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023

Στο σύνολο των ταμείων την μεγαλύτερη αύξηση είχαν 3 ταμεία της Ancoria Insurance με τα δύο να σημειώνουν δηψήφιες αποδόσεις. Συγκεκριμένα το ταμείο «Commodity» σημείωσε αύξηση 46,32%, το ο « Money Market Fund USD» 16,08% και το «Thailand» 9.60% .

Στα 3 ταμεία με τις χαμηλότερες αποδόσεις συναντάμε το «Ancoria/Carnegie Russia» με – της Ancoria Insurance με μείωση -35,85% και τα ταμεία «Guaranteed Return Fund» (-29,40%) και «New Guaranteed Return Fund» (-24,77%) της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Δείτε τις αποδόσεις όλων των ταμείων εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.