1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Συνεχίζεται η ανησυχία των Χρηματοπιστωτικών Ενώσεων για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής...

Συνεχίζεται η ανησυχία των Χρηματοπιστωτικών Ενώσεων για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Λιανικές Επενδύσεις!

Συνεχίζεται η ανησυχία των Χρηματοπιστωτικών Ενώσεων για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Λιανικές Επενδύσεις!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe και επτά ενώσεις που εκπροσωπούν τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην ΕΕ εξέδωσαν από κοινού δήλωση όπου εγείρουν πολλαπλές ανησυχίες σχετικά με την προτεινόμενη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις.

Ενώ εξακολουθούν να διεξάγουν λεπτομερή ανάλυση των προτάσεων, οι ενώσεις ήδη επισημαίνουν πιθανή διατάραξη του χρηματοπιστωτικού τομέα της ΕΕ και της πρόσβασης των καταναλωτών σε επενδυτικά προϊόντα και σε ασφαλιστική προστασία, εάν η στρατηγική εφαρμοστεί όπως προτείνεται.

Θυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την προτεινόμενη στρατηγική της για τις ιδιωτικές επενδύσεις στις 24 Μαΐου, η οποία θα επιφέρει αλλαγές στην οδηγία για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, στην οδηγία MiFID II, στην οδηγία UCITS, στην οδηγία για τους διαχειριστές οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων, στον κανονισμό για τα PRIIP και στην οδηγία «Φερεγγυότητα II».

Μπορείτε να δείτε την κοινή δήλωση των πιο πάνω ενώσεων εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.