1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Swiss Re: Ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το τους...

Swiss Re: Ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το τους πρώτους εννέα μήνες του 2021

Swiss Re: Ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το τους πρώτους εννέα μήνες του 2021
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με σημερινή του ανακοίνωση ο αντασφαλιστικός κολοσσός Swiss Re ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους.

Τα συνολικά καθαρά έσοδα του ομίλου για τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, έφτασαν τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ εάν εξαιρεθούν οι ζημιές λόγο COVID-19 αυτά φτάνουν τα 2,3 δισεκατομμύρια.

Συγκεκριμένα στον κλάδο «Περιουσίας και Ατυχημάτων» η εταιρεία είχε καθαρά έσοδα 1,5 δισεκατομμύρια με τον δείκτη «combined ratio» να είναι στο 97,5% αφού ο αντίκτυπος από γεγονότα μεγάλων ζημιών περιορίστηκε χάρη στην πειθαρχημένη αναδοχή κινδύνων.

Τα έσοδα από τις «Επιχειρηματικές Λύσεις» του ομίλου έφτασαν στα 425 εκατομμύρια δολάρια και «combined ratio» στο 91,1% ενώ οι επιστροφές από επενδύσεις ήταν στο 3,0%.

Όσο αφορά τον κλάδο Ζωής και Υγείας η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές ύψους 62 εκατομμυρίων που όμως εάν εξευρεθούν οι ζημιές λόγο COVID-19 θα είχε καθαρά έσοδα ύψους 889 εκατομμύρια.

Τέλος ο δείκτης Swiss Solvency Test (SST) ήταν την 1η Ιουλίου 2021 στο 234% για ολόκληρο τον όμιλο.

Ο Διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Christian Mumenthaler δήλωσε ότι «Χάρη στην διαρκή προσήλωση του ομίλου στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου και την πειθαρχημένη ανάληψη κινδύνων, ο κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων είχε εξαιρετικά αποτελέσματα για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Την ίδια στιγμή είμασταν σε θέση να στηρίζουμε κοινότητες που επηρεαστήκαν από μεγάλες φυσικές καταστροφές και από την πανδημία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP Assurances και CNP Cyprus: Αποτελέσματα 2023 με στέρεες επιχειρηματικές επιδόσεις και επιτυχημένη ανάπτυξη

Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου John Dacey δήλωσε ότι «Οι κλάδοι Περιουσίας και Ατυχημάτων και Επιχειρηματικών Λύσεων επιτυγχάνουν τους φιλόδοξους στόχους τους για φέτος, με συνολικά καθαρά έσοδα λίγο κάτω από τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πρώτους εννέα μήνες. Επίσης είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοση του κλάδου Ζωής και Υγείας ο οποίος αντιστάθμισε τον αντίκτυπο από την πανδημία, με αποτέλεσμα να ανακοινώνουμε κερδοφορία για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.