1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Στρέβλωση ανταγωνισμού στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων εξέτασε η Επ. Εμπορίου!

Στρέβλωση ανταγωνισμού στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων εξέτασε η Επ. Εμπορίου!

Στρέβλωση ανταγωνισμού στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων εξέτασε η Επ. Εμπορίου!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το θέμα της στρέβλωσης του ανταγωνισμού στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας την Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2023.

Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η πιθανή στρέβλωση του ανταγωνισμού στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων και τρόποι αντιμετώπισής της.

Τον ανταγωνισμό ασφαλειών σε ατυχήματα θα εξετάσει η ΕΠΑ, λέει ο Κ. Χατζηγιάννης

Τον ανταγωνισμό στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτων σε περιπτώσεις ατυχημάτων συζήτησε σε συνεδρία της η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου. Ακόμη, αναφέρθηκε ότι η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) θα προβεί σε αυτεπάγγελτη εξέταση του ζητήματος.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης, Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής ΔΗΣΥ, σημείωσε ότι σε περιπτώσεις ατυχημάτων, όπου κρίνεται αναγκαίο να γίνουν επιδιορθώσεις, παρατηρείται μια συμπεριφορά των ασφαλιστικών εταιρειών που προκαλεί τις αντιδράσεις των συντεχνιών και όσων δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Ακόμη, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι η Επιτροπή Εμπορίου κάλεσε την ΕΠΑ, η οποία θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη εξέταση του ζητήματος για να δει αν υπάρχει παραβίαση των προϋποθέσεων του σωστού και υγιούς ανταγωνισμού.

«Δεν μπορεί να πληρώνει τη νύφη ο καταναλωτής που εμπλέκεται σε ατύχημα, όταν δεν λαμβάνει την αποζημίωση που αναλογεί στα ασφάλιστρα που πληρώνει», τόνισε, προσθέτοντας ότι η ΕΠΑ είχε σχετικές καταγγελίες πριν από τη συζήτηση στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση των ασφαλιστικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Εμπορίου, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι οι εταιρείες είπαν πως δεν είχαν χρόνο να μελετήσουν το θέμα. «Θα τους σταλεί υπόμνημα για να το μελετήσουν και να επανέλθουν με απαντήσεις», διευκρίνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Από Λεμεσό για Πειραιά φέτος! Τι ισχύει με την ασφάλιση αυτοκινήτου;

«Πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες του υγιούς ανταγωνισμού και ο καταναλωτής να δικαιωθεί σε περίπτωση ατυχήματος», κατέληξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.