1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Στο €1,7 δισ. η ασφαλισμένη αξία για τα σκάφη αναψυχής στην...

Στο €1,7 δισ. η ασφαλισμένη αξία για τα σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα

Στο €1,7 δισ. η ασφαλισμένη αξία για τα σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Επιτροπή Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ αφού έλαβε υπόψη της τις ανάγκες ολοκληρωμένης πληροφόρησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής, συνέχισε για μία ακόμη χρονιά την συστηματική συλλογή στατιστικών στοιχείων του κλάδου.

Στην έρευνα του 2022 περιλαμβάνονται τα στοιχεία 14 ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών με καθεστώς εγκατάστασης, οι οποίες εκτιμάται ότι συγκεντρώνουν το 94,5% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων των καλύψεων σκαφών και αστικής ευθύνης σκαφών, εκ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα καταμετρούνται σύμφωνα με πληροφόρηση έως και τις 31/12/2022.

Συγκεκριμένα προβλέπεται αύξηση του ισχύοντος ελάχιστου υποχρεωτικού ορίου κάλυψης ανά θύμα και ανά συμβάν για την κάλυψη της αστικής ευθύνης για σωματικές βλάβες ή θάνατο από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία που συνιστά ναυτικό ατύχημα, και επιπλέον ορίζεται συνολικό όριο ανά ασφαλιστική περίοδο για κάθε προσφερόμενη κάλυψη.

Καταγραφή ασφαλισμένων κινδύνων

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών επί του σκέλους του ερωτηματολογίου που αναφέρεται μόνο στα πολυασφαλιστήρια συμβόλαια, εκδόθηκαν 11.166 συμβόλαια κατά τη διάρκεια του 2022, ενώ καταγράφηκαν ακόμη 28.494 αυτόνομα συμβόλαια κάλυψης αστικής ευθύνης, μέρος των οποίων παρέμεινε σε ισχύ και εντός του 2023.

Η συνολική ασφαλισμένη αξία των πολυασφαλιστηρίων συμβολαίων έφτασε τα 1,72 δισ. €. Τα πολυασφαλιστήρια συμβόλαια και η ασφαλιζόμενη αξία τους κατανέμονται ως εξής:

Τα πολυασφαλιστήρια συμβόλαια κατανέμονται ως προς την αξία του σκάφους και τον τύπο της κίνησης του σκάφους, ως εξής:

Αντιστοίχως η ασφαλιζόμενη αξία των συμβολαίων κατανέμεται ως εξής:

Κανάλια διαμεσολάβησης

Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες (66,4% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου), ακολουθούμενη από την συνεργασία με τους μεσίτες ασφαλίσεων (20,6% αντίστοιχα).

Η ποσοστιαία συμμετοχή του συνόλου των καναλιών διαμεσολάβησης, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών που συμμετείχαν στην έρευνα, εμφανίζεται στο γράφημα που ακολουθεί.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ: eaee.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.