1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Στις 14 Ιουλίου ενώπιον της ολομέλειας της βουλής τα σχέδια νόμου...

Στις 14 Ιουλίου ενώπιον της ολομέλειας της βουλής τα σχέδια νόμου για τα scooters

Στις 14 Ιουλίου ενώπιον της ολομέλειας της βουλής τα σχέδια νόμου για τα scooters
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στις 14 Ιουλίου θα τεθεί προς ψήφιση η νομοθεσία για τα σκούτερ, η οποία συζητήθηκε χθες Πέμπτη στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών.

Από την εν λόγο νομοθεσία έχει αφαιρεθεί διάταξη που θα καθιστούσε υποχρεωτική την ασφάλιση τους γεγονός που όμως μας δήλωσε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, κ. Ευάγγελος Αναστασιάδης, κατά την πρόσφατη συνέντευξη του στο Cyprus Insurance News, αφήνει ευχαριστημένη τη βιομηχανία αφού για να λειτουργήσει σωστά ένας θεσμός υποχρεωτικής ασφάλισης θα πρέπει να τηρούνται σειρά προϋποθέσεων και μέσα από τις διαβουλεύσεις διαφάνηκε η πολυπλοκότητα του εγχειρήματος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας, ανέφερε ότι μέχρι τώρα τα σκούτερ κυκλοφορούν στην Κύπρο χωρίς να υπάρχει κάποια ρύθμιση. Ακόμη, εξήγησε ότι η νομοθεσία που θα τεθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση αφορά στη ρύθμιση του πού θα διακινούνται, πώς θα διακινούνται, τη μέγιστη ταχύτητα που θα είναι 20 χλμ., την υποχρεωτική χρήση κράνους στα σκούτερ, τη διακίνησή τους στους ποδηλατόδρομους και όχι στο οδόστρωμα του δρόμου. Θα δικαιούνται οι τοπικές αρχές να εκδίδουν άδειες για χρήση των σκούτερ σε πλατείες ή πεζόδρομους στα όρια των δήμων και των κοινοτήτων, καθώς επίσης και σε δρόμους στους οποίους η μέγιστη ταχύτητα είναι 30 χλμ., πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΠΣΕΑΔ: Έτοιμος να αναλάβει την εποπτεία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

«Θεωρούμε ότι με τη ρύθμιση αυτή θα σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση αυτών των οχημάτων και θα μπει μια τάξη», δήλωσε ο κ. Μουσιούττας, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει και εξώδικη ρύθμιση για το παράπτωμα της χρήσης των σκούτερ είτε με μεγαλύτερη ταχύτητα είτε σε χώρους όπου δεν επιτρέπεται και ότι αρμόδια γι’ αυτό είναι η Αστυνομία και οι τροχονόμοι στις τοπικές αρχές. «Η χρήση των σκούτερ θα επιτρέπεται σε άτομα άνω των 14 ετών», διευκρίνισε.

Ο Γιαννάκης Γαβριήλ, Βουλευτής ΑΚΕΛ, δήλωσε ότι είναι «πρώτιστο μέλημα όλων μας η οδική ασφάλεια, η ανάπτυξη της οδικής συνείδησης και η επιμόρφωση του κοινού, ούτως ώστε να μπορούν οι οδηγοί να σέβονται τους οδηγούς των συσκευών αυτών, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της μικροκινητικότητας και της χρήσης τέτοιων συσκευών, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον και θα συμβάλουν στη μείωση των ρύπων και της αστικής κινητικότητας».

Σήμερα, επεσήμανε, απαντήθηκαν μερικά από τα σοβαρά ερωτήματα που είχαν τεθεί στις προηγούμενες συνεδρίες της Επιτροπής, αλλά παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιος θα έχει την ευθύνη εφαρμογής της νομοθεσίας, αφού η εκπρόσωπος της Ένωσης Δήμων ενημέρωσε ότι οι Δήμοι αδυνατούν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία. Εκτός αυτού, συνέχισε, υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως η συνύπαρξη των πεζών και των οδηγών σκούτερ σε δρόμους κοινής χρήσης καθώς επίσης και το ζήτημα της εφαρμογής της νομοθεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΠΣΕΑΔ: Έτοιμος να αναλάβει την εποπτεία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

«Ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ έχουμε δηλώσει για ακόμη μια φορά την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς για τη δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου χρήσιμου και χρηστικού προς το κοινό», κατέληξε.

Πληροφορίες από: nomoplatform

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.