1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Στην Κύπρο το 31ο συνέδριο της EVU το 2023

Στην Κύπρο το 31ο συνέδριο της EVU το 2023

Στην Κύπρο το 31ο συνέδριο της EVU το 2023
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης Ατυχημάτων (European Association for Accident Research and Analysis – EVU) ιδρύθηκε το 1991 με σκοπό να εδραιωθεί η παρουσία των εμπειρογνωμόνων ατυχημάτων στην Ευρώπη.

Είναι ο μοναδικός φορέας στην Ευρώπη σε θέματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, έχει στόχο την συνεχή βελτίωση των αρχών και της μεθοδολογίας ανάλυσης ατυχημάτων, την εκτέλεση μελετών στον τομέα της έρευνας ατυχημάτων, και την βελτίωση της ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ εμπειρογνωμόνων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα μέλη του οργανισμού είναι  πραγματογνώμονες τροχαίων ατυχημάτων που έχουν ελεγχθεί τα ακαδημαϊκά τους προσόντα, η εμπειρία τους και  η μετεκπαίδευση τους στον τομέα τους. Τα μέλη επωφελούνται ανανεώνοντας συνεχώς τις γνώσεις τους, και λαμβάνοντας μέρος σε δραστηριότητες και μελέτες του οργανισμού που αφορούν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο EVU διοργανώνει επίσημα κάθε χρόνο σε μια Ευρωπαϊκή χώρα το ετήσιο συνέδριο του. Αυτό έχει γίνει θεσμός και διοργανώνεται τα τελευταία 30 χρονιά με μεγάλο διεθνή ενδιαφέρον. Το 31ο συνέδριο της EVU θα διεξαχθεί στις 5-7 Οκτωβρίου 2023 στην Λεμεσό.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της EVU Κύπρου κ. Παπασάββας, είναι μεγάλη τιμή για την Κύπρο η επιλογή της χώρας μας για αυτή την μεγάλη διοργάνωση. Η διεξαγωγή του 31ου ετήσιου συνέδριου της EVU σε μια μικρή χώρα όπως την Κύπρο θα βοηθήσει στην αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των επαγγελματιών του χώρου της ανάλυσης  και διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι ένα συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν πέραν των 250-300 συνέδρων με ομιλητές και συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Θέματα που παρουσιάζονται και συζητούνται στα συνέδρια της EVU αφορούν την οδική ασφάλεια, την τεχνολογία οχημάτων σε σχετικά θέματα, μεθόδους αναπαράστασης και διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων και τον ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα στα ατυχήματα όπου οι παρουσιάσεις των ομιλητών προκύπτουν από επιστημονικές και ακαδημαϊκές μελέτες και ερευνητικά προγράμματα όπου δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά του χώρου.

Το φετινό συνέδριο διοργανώνεται από την EVU Γαλλίας στο Στρασβούργο στις 26-28 Οκτωβρίου 2022. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία αφού το 2020 και το 2021 δεν διεξήχθη συνέδριο με φυσική παρουσία λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.