1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Στα 21,1 εκατ. ανήλθαν τα καθαρά έσοδα για τις ασφαλιστικές εταιρείες...

Στα 21,1 εκατ. ανήλθαν τα καθαρά έσοδα για τις ασφαλιστικές εταιρείες της Ελληνικής Τράπεζας

Στα 21,1 εκατ. ανήλθαν τα καθαρά έσοδα για τις ασφαλιστικές εταιρείες της Ελληνικής Τράπεζας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο ενιάμηνο του έτους ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας, τα οποία περιλαμβάνουν και τα δεδομένα των Ασφαλιστικών Εταιρειών του ομίλου, Hellenic Life και Παγκυπριακή Ασφαλιστική.

Συγκεκριμένα για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2022, τα καθαρά έσοδα του ομίλου  από ασφαλιστικές εργασίες ανήλθαν σε €21,1 εκατ. και αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με €18,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Σύμφωνα με την έκθεση του ομίλου, η αύξηση στα ακαθάριστα έσοδα από ασφάλιστρα, που δημιουργήθηκαν από νέα προϊόντα, σχεδόν αντισταθμίστηκε από τον αντίκτυπο από την αύξηση των ασφαλιστικών απαιτήσεων και παροχών (λόγω υψηλότερων απαιτήσεων που προέκυψαν την εννιαμηνία του 2022, ως αποτέλεσμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19) και τα χαμηλότερα καθαρά έσοδα από επενδύσεις λόγω της Ρώσο-Ουκρανικής κρίσης που επηρέασε την παγκόσμια οικονομία.

Όσον αφορά τα καθαρά έσοδα για το 3ο τρίμηνο του χρόνου, αυτά ανήλθαν στα €6,9 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 15% σε σχέση με τα €6,0 εκατ. την 2η τριμηνία του 2022 κυρίως λόγω των χαμηλότερων καθαρών εσόδων από επενδύσεις την 2η τριμηνία του 2022, ως αποτέλεσμα της Ρώσο-Ουκρανικής κρίσης.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα ολόκληρου του ομίλου, η τράπεζα σημείωσε κέρδη ύψους €76,4 εκατ. το πρώτο ενιάμηνο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Ομίλου για την εννιαμηνία που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ο κ. Πέτρος Αρσαλίδης, εκτελών χρέη Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή του Ομίλου, δήλωσε:

Παρά τις προκλήσεις της εποχής, η κυπριακή οικονομία ενισχύθηκε σημαντικά κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, με αύξηση 5,4% του ΑΕΠ την 3η τριμηνία του 2022 . Οι επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19 υποχώρησαν σημαντικά, όμως η αστάθεια της αγοράς παραμένει εξαιτίας της αβεβαιότητας που δημιουργεί η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία και τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού.

Για ακόμα μια φορά, η Ελληνική Τράπεζα παρουσιάζει εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα. Την πρώτη εννιαμηνία του 2022, σημειώσαμε κέρδη €76,4 εκατ., αντανακλώντας κυρίως βελτιωμένες επιδόσεις εσόδων και αναστροφή ορισμένων ζημιών απομείωσης, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν στα €205,9 εκατ..

Με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια στο 21,42%, πολύ πιο πάνω από τις κανονιστικές απαιτήσεις, και πλεονάζουσα ρευστότητα (Δείκτης Κάλυψης Ρευστότητας 470%) παραμένουμε προσηλωμένοι και σε πολύ καλή θέση για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους λιανικούς και επιχειρηματικούς πελάτες μας, κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Η χρηματοδότηση τομέων όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η ενέργεια, η Τεχνολογία, η φιλοξενία, οι μεταφορές και η ναυτιλία παραμένουν υψηλή προτεραιότητα για εμάς, συμβάλλοντας στην ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα της οικονομίας. Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, παραχωρήθηκαν €0,8 δισ. σε νέα δάνεια, αυξημένα κατά 29% σε ετήσια βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2023

Το τριετές Πλάνο Μετασχηματισμού μας άρχισε να υλοποιείται με στόχο την αντιμετώπιση δομικών προκλήσεων, το ξεκλείδωμα όλων των δυνατοτήτων μας και την ανάπτυξη της στρατηγικής μας για μία βιώσιμη κερδοφορία.

Η Τράπεζά μας μετεξελίσσεται σε έναν πελατοκεντρικό οργανισμό, βελτιώνοντας την εμπειρία του πελάτη μέσα από τα εναλλακτικά κανάλια, τον εξορθολογισμό των διαδικασιών και την προσφορά απλών και ανταγωνιστικών προϊόντων. Δίνουμε έμφαση στην ψηφιοποίηση και στη διαχείριση των δαπανών ενώ ενισχύουμε το προφίλ του δανειακού μας χαρτοφυλακίου με υγιή επέκταση και έμφαση στο τρίπτυχο ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση).

Ακολούθως της επαναφοράς των μισθών συναδέλφων από τα πρώην ΣΠΙ και την ολοκλήρωση ενός γενναιόδωρου Σχέδιου Εθελούσιας Πρόωρης Αποχώρησης με επιτυχία, συνεχίζουμε το Πλάνο Μετασχηματισμού μας. Στόχος μας είναι να μειώσουμε ενεργά και βιώσιμα τον υψηλό δείκτη εξόδων προς έσοδα της Τράπεζας, διασφαλίζοντας παράλληλα την ομαλή λειτουργία και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα ενός πιο λιτού και σύγχρονου οργανισμού.

Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μετόχους για τη συνεχή στήριξη και εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και να τους διαβεβαιώσω ότι η ομάδα της Ελληνικής Τράπεζας παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη των στόχων μας και την τοποθέτηση της Τράπεζας σε γερά θεμέλια. Επίσης, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή εκτίμησή μου προς όλους τους ανθρώπους μας για την απαράμιλλή δέσμευσή και τη σκληρή τους εργασία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κόσμος Ασφαλιστική: Με θεαματική αύξηση κερδοφορίας έκλεισε το 2023

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.