1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Σαν την υγεία εν έσσιει! Ασφάλιση Υγείας: Ένα σχέδιο ασφάλισης που...

Σαν την υγεία εν έσσιει! Ασφάλιση Υγείας: Ένα σχέδιο ασφάλισης που προσφέρει σιγουριά και αξιοπρέπεια

Σαν την υγεία εν έσσιει! Ασφάλιση Υγείας: Ένα σχέδιο ασφάλισης που προσφέρει σιγουριά και αξιοπρέπεια
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

*Του Σωτήρη Παύλου (Λαουτάρη), Ασφαλιστικός Σύμβουλος

7η Απριλίου: Μια μέρα αφορμή ενδεχομένως, για να υπενθυμίσω σε όλους ότι η υγεία είναι η ύψιστη προτεραιότητα και το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε!

Με αυτή λοιπόν την αφορμή αναφέρω πως το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ) και η ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν, καθώς ένα καλό ιδιωτικό σχέδιο ασφάλισης με καλύψεις και πρόσθετες παροχές συμπληρώνει το ΓΕΣΥ.  

Η αξία ενός ιδιωτικού ασφαλιστικού προγράμματος υγείας είναι ανεκτίμητη, καθώς προσφέρει σημαντικά οφέλη. Πρωτίστως, παρέχει στον ασφαλιζόμενο άμεση οικονομική προστασία, προσφέροντας του αίσθημα ηρεμίας και σιγουριάς, μακριά από το άγχος και την αγωνία κάλυψης των ιατρικών εξόδων. Εάν σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας αντιμετωπίσουμε προβλήματα υγείας ή χρειαζόμαστε νοσηλεία, είναι σημαντικό να αισθανόμαστε πως έχουμε τη δυνατότητα και τους πόρους, για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στον εαυτό μας ή στους αγαπημένους μας.

Επίσης, ένα ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε γιατρούς ειδικότητας, υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής περίθαλψης και θεραπείας στο εσωτερικό, με επιλογή υπηρεσιών από νοσηλευτήριο ή γιατρό της επιλογής του ασφαλιζόμενου, με το μικρότερο ή μηδενικό κόστος, αναλόγως του πλάνου ασφάλισης. Οι λίστες αναμονής για γιατρούς ειδικότητας είναι μακροσκελείς, οι χειρουργικές επεμβάσεις στο ΓΕΣΥ αναρίθμητες και το αποτέλεσμα αυτού είναι η αργοπορημένη διαχείριση των περιστατικών με επιζήμια έκβαση της υγείας του ασθενούς. Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης στο σημείο αυτό είναι μεγάλος, αφού ιδιωτικά ο ασφαλιζόμενος μπορεί να έχει πιο άμεση πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

Επιπλέον, παρέχεται το προνόμιο ευελιξίας και επιλογής ενδονοσοκομειακής περίθαλψης στο εξωτερικό, παρακάμπτοντας την γραφειοκρατία και τις χρονοβόρες αξιολογήσεις Ειδικών Επιτροπών (Ιατροσυμβούλια) του ΓΕΣΥ που ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία. Ετησίως οι περιπτώσεις που παραπέμπονται για ιατρική θεραπεία στο εξωτερικό μέσω ΓΕΣΥ είναι εκατοντάδες. Έχοντας ιδιωτική ασφάλιση προσφέρεις στον εαυτό σου άμεση κάλυψη και πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη που δεν είναι διαθέσιμη στο νησί μας.

Παράλληλα, αποκτώντας ιδιωτική ασφάλιση υγείας αποκτάς και καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών. Όταν μια υπηρεσία είναι δημόσια και προσβάσιμη στον γενικό πληθυσμό, αναπόφευκτα δεν προσφέρεται αποτελεσματικά, οδηγεί το σύστημα σε υπερφόρτωση, άρα απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση από εμάς. Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, οι μακροσκελείς λίστες αναμονής και οι ουρές θα συνεχίσουν να υπάρχουν, επομένως η αξία της ιδιωτικής ασφάλισης είναι αδιαμφισβήτητη καθώς προσφέρει αξιοπρεπή μεταχείριση ασθενών με απαράμιλλη ταχύτητα εξυπηρέτησης, αφού ο ασφαλισμένος μπορεί να αποταθεί ιδιωτικά, χωρίς να τον ενδιαφέρει το κόστος υπηρεσιών υγείας.

Ιδιαίτερη σημασία λοιπόν, πρέπει να δοθεί από όλους στην πρόληψη και στην εξασφάλιση ενός καλού ατομικού ή ομαδικού (επαγγελματικού ή οικογενειακού) σχεδίου ασφάλισης υγείας. Μην αναβάλλεις για αύριο το ραντεβού σου με έναν επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο. Η ασφάλιση υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική να γίνεται σε νεαρή ηλικία ή/και όσο είμαστε υγιείς, αφού μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε το πακέτο ασφάλισης σύμφωνα με τις ανάγκες και το οικονομικό προφίλ μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Η υγεία μας άλλωστε είναι επένδυση και όχι ανώφελο έξοδο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.