1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οδική Ασφάλεια
  6. »
  7. Road Safety Days 2022: Προτεραιότητα η αλλαγή νοοτροπίας, οδικής συμπεριφοράς...

Road Safety Days 2022: Προτεραιότητα η αλλαγή νοοτροπίας, οδικής συμπεριφοράς και η απόκτηση οδικής συνείδησης

Road Safety Days 2022:  Προτεραιότητα η αλλαγή νοοτροπίας, οδικής συμπεριφοράς και η απόκτηση οδικής συνείδησης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Αστυνομία Κύπρου (Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου) πραγματοποίησε χθες δημοσιογραφική διάσκεψη στο ξενοδοχείο LORDOS στη Λάρνακα, κατά την οποία ανακοινώθηκε επίσημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η έναρξη του προγράμματος «ROAD SAFETY DAYS 2022». Η διάσκεψη διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL, του οποίου η Αστυνομία Κύπρου είναι ενεργό μέλος.

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των χρηστών του οδικού δικτύου, στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών θανάτων και τραυματισμών και θα διεξάγεται μεταξύ των ημερομηνιών 16 – 22 Σεπτεμβρίου, 2022 κατά τη διάρκεια της ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η οποία περιλαμβάνει, την υλοποίηση πληθώρας δραστηριοτήτων, όπως είναι οι διαλέξεις, η διαδικτυακή υπογραφή της δέσμευσης για την οδική ασφάλεια και η εμπλοκή ιδιωτικών και κυβερνητικών οργανισμών σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και μετάδοσης προς το ευρύ κοινό, μηνυμάτων που σώζουν ζωές.

Κατά την έναρξη της διάσκεψης, ο Αστυνομικός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου κ. Ιωάννης Μαυρόχαννας, αφού αρχικά καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ανέδειξε τη σπουδαιότητα του προγράμματος αυτού, το οποίο στοχεύει και στους μηδενικούς οδικούς θανάτους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά για τις 21 Σεπτεμβρίου, 2022, που είναι ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς δυστυχήματα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δικτύου ROADPOL κ. Volker Orben, εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας κ. Δημήτρης Δημητρίου, o Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας, κ. Ιωάννης Μαυρόχαννας, και εκπρόσωποι των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπαρχηγός Αστυνομίας κ. Δημητρίου, εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας, ανάφερε ότι «οι συνέργειες και η αλληλοενημέρωση για υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και πολιτικών είναι πάντοτε χρήσιμες και ωφέλιμες και μπορούν να αξιοποιηθούν στις συνολικές μας προσπάθειες για βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον τόπο μας». Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συμμετοχής της Αστυνομίας Κύπρου στo Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας Roadpol.

«Αναμφίβολα, τα οφέλη που αποκομίζει η χώρα μας στον τομέα της αστυνόμευσης από τη συμμετοχή μας στον εν λόγω Οργανισμό είναι ιδιαίτερα σημαντικά, όπως αυτά προκύπτουν μέσα από τη διοργάνωση και υλοποίηση των εκστρατειών του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας Roadpol», ανάφερε ο κ. Δημητρίου. Επίσης, τόνισε ότι «η οδική ασφάλεια συνιστά μια από τις πλέον βασικές πτυχές της ασφάλειας του πολίτη για προστασία της ζωής αλλά και της περιουσίας του», και υπογράμμισε ότι, «στις προτεραιότητές μας συγκαταλέγεται η αλλαγή νοοτροπίας και οδικής συμπεριφοράς, η καλλιέργεια και απόκτηση κουλτούρας οδικής συνείδησης ανάμεσα στους πολίτες, η υιοθέτηση αυστηρότερων νομικών πλαισίων, καθώς και η εφαρμογή πρωτοπόρων μεθόδων αστυνόμευσης με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και της επιστημονικής γνώσης».

Ο Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας, κ. Μαυρόχαννας, αφού αναφέρθηκε στο σκοπό και στόχους του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Roadpol, διαβεβαίωσε σχετικά με τη διεξαγωγή του προγράμματος Roadpol Safety Days 2022, ότι «η Κύπρος θα το στηρίξει και φέτος με την ανάληψη δράσεων αστυνόμευσης και διαφώτισης».

Επίσης υπογράμμισε ότι «όλοι εμείς που ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια της οδικής ασφάλειας, έχουμε βαριά υποχρέωση να αποτρέψουμε και να προλάβουμε απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Αυτό το χρωστάμε σε όλους τους συνανθρώπους μας που έφυγαν άδικα, σβήνοντας στην άσφαλτο». Ολοκληρώνοντας ο κ. Μαυρόχαννας υπογράμμισε ότι, «οι πρωτοβουλίες, οι σχεδιασμοί και οι δράσεις μας, αντανακλούν την ακλόνητη πεποίθηση μας, η οποία εκπορεύεται από επιστημονικά δεδομένα ότι, θεαματική και μόνιμη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας μπορεί να εδραιωθεί μέσω της αλλαγής κουλτούρας και νοοτροπίας, ώστε ο κάθε πολίτης πλέον να εισέλθει στο στάδιο μιας κοινωνικά ώριμης συμπεριφοράς».

Η Αστυνομία Κύπρου θα αναλάβει και φέτος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το συντονισμό όλων των χωρών που συμμετέχουν στο Δίκτυο ROADPOL, με σκοπό την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.