1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. ΡΕΚΟΡ: Η εταιρεία που κατάφερε να αποζημιώσει σε μόλις 2 δευτερόλεπτα!

ΡΕΚΟΡ: Η εταιρεία που κατάφερε να αποζημιώσει σε μόλις 2 δευτερόλεπτα!

ΡΕΚΟΡ: Η εταιρεία που κατάφερε να αποζημιώσει σε μόλις 2 δευτερόλεπτα!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Γνωστή για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της μηχανικής μάθησης (Machine Learning), η ψηφιακή ασφαλιστική εταιρεία Lemonade κατάφερε να καταγράψει ένα απίστευτο ρεκόρ όσον αφορά τον χρόνο αποζημίωσης απαιτήσεων.

Ο γρήγορος αυτός διακανονισμός πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το ποδήλατο ενός πελάτη κλάπηκε από το δρόμο και η αλυσίδα του ποδηλάτου του κόπηκε. Σύμφωνα με τη Lemonade, ο πελάτης υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία πριν καν δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες στην ασφαλιστική και ακολούθως ανέβασε ένα βίντεο για το περιστατικό στο αυτοματοποιημένο bot αξιώσεων της εταιρείας.

Η εταιρεία χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τα συμπεριφορικά οικονομικά, ήταν σε θέση να αξιολογήσει την αξίωση, να ελέγξει τους όρους του συμβολαίου, να εκτελέσει δεκάδες ελέγχους κατά της απάτης και να εγκρίνει την αξίωση, στέλνοντας οδηγίες πληρωμής στην τράπεζα του πελάτη μέσα σε λίγα λεπτά.

Έτσι λοιπόν τώρα η Lemonade διεκδικεί το νέο ρεκόρ για διακανονισμό ασφαλιστικών απαιτήσεων.

Είτε η εν λόγω υπόθεση είναι πραγματικά ένα ρεκόρ είτε όχι, δείχνει την αυξημένη επιθυμία μεταξύ των ψηφιακών ασφαλιστών να μειώσουν τις τριβές στη διαδικασία απαιτήσεων και να διευκολύνουν τους πελάτες να λαμβάνουν άμεσες πληρωμές όταν έχει συμβεί απώλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολλά claims αναμένονται από εγκλωβισμένα πλοία στη γέφυρα της Βαλτιμόρης

Τώρα η Lemonade ρίχνει το γάντι για να ακολουθήσουν και άλλοι ασφαλιστές.

«Από σήμερα, ο χρόνος για να νικήσουμε είναι δύο δευτερόλεπτα», λέει ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Lemonade Daniel Schreiber. «Ελπίζουμε ότι και άλλοι θα ανταποκριθούν στην πρόκληση. Η νούμερο 1 δουλειά μας είναι να είμαστε εκεί για τους πελάτες μας σε περιόδους ανάγκης και η υποστήριξη από την Τεχνητή Νοημοσύνη επιτρέπει στο bot αξιώσεών μας, να ελέγχει και να εγκρίνει αξιώσεις γρήγορα με μηδενική ταλαιπωρία για τους πελάτες μας, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Έτσι είναι η ασφάλιση του 21ου αιώνα» συμπλήρωσε.

Η Lemonade, η οποία ξεκίνησε αρχικά στις ΗΠΑ το 2016, είναι πλέον διαθέσιμη σε πέντε αγορές: εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, λειτουργεί στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Η ολοκληρωμένη κάλυψη περιεχομένου προσφέρει προστασία για τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία των πελατών – συμπεριλαμβανομένων των κλειδωμένων ποδηλάτων – και σχεδόν οι μισές απαιτήσεις πληρώνονται τώρα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα χάρη στη δέσμευση της εταιρείας για τεχνολογία αιχμής.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.