1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. ΠΡΟΣΟΧΗ: Χάκερς κλέβουν πιστωτικές κάρτες από ιστοσελίδες αγγελιών

ΠΡΟΣΟΧΗ: Χάκερς κλέβουν πιστωτικές κάρτες από ιστοσελίδες αγγελιών

ΠΡΟΣΟΧΗ: Χάκερς κλέβουν πιστωτικές κάρτες από ιστοσελίδες αγγελιών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μια νέα εκστρατεία κλοπής πιστωτικών καρτών βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σιγκαπούρη, αρπάζοντας τα στοιχεία πληρωμής των πωλητών σε ιστοσελίδες αγγελιών μέσω ενός περίτεχνου τεχνάσματος phishing («ηλεκτρονικού ψαρέματος»).

Οι απατεώνες επιχειρούν επίσης να μεταφέρουν τα χρήματα απευθείας στους λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας έγκυρους κωδικούς πρόσβασης μίας χρήσης (OTP) στην πραγματική πλατφόρμα της τράπεζας.

Ερευνητές ασφαλείας οι οποίοι εντόπισαν αυτό το κύμα εξαπάτησης τον Μάρτιο του 2022, πιστεύουν ότι αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας επιχείρησης με την ονομασία “Classicscam”, η οποία ανακαλύφθηκε το 2020.

Η Σιγκαπούρη είναι μια νέα προσθήκη στο πεδίο στόχευσης της εγκληματικής επιχείρησης, γεγονός που αποτελεί κακό σημάδι, υποδεικνύοντας ότι το σύστημα εξακολουθεί να αναπτύσσεται και η εμβέλειά του να διευρύνεται και σε άλλες χώρες.

Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) προτείνει:
• Συχνός έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμούς και των πιστωτικών καρτών σας
• Σε περίπτωση που εντοπίσετε τυχόν ύποπτες πληρωμές ή αναλήψεις ενημερώστε το τρα-πεζικό σας ίδρυμα και τις αρμόδιες αρχές

Πηγή: csirt.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.